Helsinki sanoi "tahdon" ruuhkamaksuille

Helsingin kaupunginhallitus on ottanut myönteisen kannan ruuhkamaksujen käyttöönottoon äänin 8–6. Samalla se toivoi liikenne- ja viestintäministeriön aloittavan ruuhkamaksuja koskevan lainsäädännön valmistelun.

Ruuhkamaksujen puolesta äänestivät vasemmistoliitto, keskusta, vihreät ja sosiaalidemokraatit lukuun ottamatta Arto Bryggarea, joka äänesti tyhjää. Vastaan äänestivät kokoomuksen ja RKP:n edustajat.

Kaupunginhallituksen myönteinen ruuhkamaksukanta esitettiin ministeriölle annettavan lausunnon viimeisessä kappaleessa, joka hyväksyttiin kaupunginhallituksen varapuheenjohtajan Mari Puoskarin (vihr.) vastaehdotuksen mukaisessa asussa.

Ruuhkamaksuista saatava tuotto tulee kaupunginhallituksen mukaan käyttää kokonaan Helsingin seudun liikennejärjestelmän investointeihin, ylläpitoon ja hoitoon.

Espoon kaupunginhallituksen mielestä Helsingin seudun ruuhkamaksujärjestelmän jatkokehittelyn pohjaksi on otettava satelliittinavigointiin perustuva vyöhykemalli.

Kaupunginhallituksen mielestä järjestelmä ei voi missään nimessä perustua vanhanaikaisiin maksupisteisiin tai -portteihin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.