Helteestä enemmän terveyshaittaa kuin savusta

Venäjältä kulkeutuva metsäpalosavu ei ole viranomaisten mukaan kovin haitallista terveydelle. Enemmän haittaa on helteistä, joiden oletetaan jatkuvan vielä myöhemmin tässä kuussa.

Suomeen Venäjältä kulkeutuvat pienhiukkaset ovat peräisin yli tuhannen kilometrin päästä, ja niiden haitallisuus on vähentynyt Suomeen kulkeutumisen aikana. Esimerkiksi vuonna 2006 pääkaupunkiseudulle kulkeutui hyvin tuoreita hiukkasia metsäpaloista läheltä rajaa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) kuitenkin neuvoo pitämään asunnon ikkunoita ja ovia suljettuina, jos sisäilman lämpötila on alle 25 astetta. Tätä kuumempia asuntoja pitää tuulettaa, jotta kostea hellesää ei rasita asukkaita liikaa.

Laitos kehottaa suomalaisia välttämään matkustamista Venäjälle ennen kuin palo- ja savutilanne on ratkaisevasti helpottunut.

Venäjän metsäpaloista levinnyt savu on vähentynyt huomattavasti yön aikana. Ilmanlaatu on tänään hyvä tai tyydyttävä koko maassa. Savu on kulkeutumassa Suomesta Vienanmerelle.

Huono ilmanlaatu voi haitata etenkin astmaatikkoja, pieniä lapsia ja hengityselin- tai sydänsairauksista kärsiviä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Jyväskylän ilmanlaatu parantunee aamulla

Uusimmat

Kotimaa

Jyväskylä hakee 750 000 euron säästöjä muun muassa kirjastoista ja lasten liikunnasta – palveluja supistetaan, maksuja korotetaan ja henkilöstöä vähennetään

Murhan yrityksen kohteeksi joutunut Pekka Kataja palaa julkisuuteen ensi lauantaina – "Perunakuopasta pois"

Marin: Hallitus käsittelee torstaina rajojen terveysturvallisuutta, maskeja ja etätyötä

Jyväskylän yliopistolla aavistuksen Itä-Suomen yliopistoa väljempi maskilinjaus – perjantaina saattaa tulla uusi ohjeistus

Hankasalmen uusi koulukeskus täyttää sekä opettajien että oppilaiden toiveet – "Niin ihana, että itkettää"

Jämsän koronapotilaat eivät altistaneet muita – ovatko tartunnat peräisin ulkomailta?

SAK:n jättävä Matti Huutola kaipaa tupoja ja konsensusta takaisin – "Suomi ei pärjää kuin sopimalla – selkävoittoja ei kannata hakea"

Gummeruksenkatu avataan jälleen liikenteelle – kaupunki kehottaa erityiseen varovaisuuteen tietyön kohdalla koulujen alettua

Muistokynttilät syttyivät Laukaan keskustassa, mutta poliisi ei vahvista kuolemaa – Naapurusto ihmettelee viranomaisten vaikenemista

Riskimaista Helsinki-Vantaalle saapuville ei pakkokaranteenia

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.