Henkilöauto paloi Palokan kauppakeskuksen parkkipaikalla – pelastuslaitos kiitti henkilökuntaa ripeydestä: "Muuten auto olisi palanut täysin"

Palokan kauppakeskuksen henkilökunta sai pelastuslaitokselta kiitokset ripeästä toiminnasta tiistaina aamupäivällä aloitettuaan nopeasti alkusammutuksen, kun henkilöauto syttyi yllättäen tulee kauppakeskuksen parkkipaikalla.

– Se oli hienoa toimintaa. Kolme Citymarketin työntekijää aloitti sammutuksen kahdella sammuttimella ja hillitsi näin paloa ennen kuin pelastuslaitos ehti paikalle. Siinä oli myös kauppakeskusten muiden liikkeiden henkilökuntaa auttamassa ja muun muassa ohjaamassa liikennettä, paloesimies Sami Huovila kertoi.

Nopeasta toiminnasta huolimatta henkilöauto paloi käyttökelvottomaan kuntoon. Huovilan mukaan näytti siltä, että palo olisi saattanut alkaa moottoritilasta.

– Savua oli ehtinyt levitä jo auton sisällekin, eikä olisi mennyt kauaakaan, kun auto olisi palanut kokonaan.

– Tässä olisi syytä varmasti muistuttaa, etteivät vanhemmat jättäisi lapsiaan autoon kaupassakäynnin ajaksi. Monihan saattaa tehdä sen, että jättää lapset autoon ja lukitsee ovet, Huovila sanoi.

Onnettomuus sattui aamupäivällä vähän kello 11:n jälkeen. Parkkipaikalla ei ollut juurikaan muita autoja, joten leviämisvaaraa ei ollut.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .