Henkilöauto paloi Palokan kauppakeskuksen parkkipaikalla – pelastuslaitos kiitti henkilökuntaa ripeydestä: "Muuten auto olisi palanut täysin"

Palokan kauppakeskuksen henkilökunta sai pelastuslaitokselta kiitokset ripeästä toiminnasta tiistaina aamupäivällä aloitettuaan nopeasti alkusammutuksen, kun henkilöauto syttyi yllättäen tulee kauppakeskuksen parkkipaikalla.

– Se oli hienoa toimintaa. Kolme Citymarketin työntekijää aloitti sammutuksen kahdella sammuttimella ja hillitsi näin paloa ennen kuin pelastuslaitos ehti paikalle. Siinä oli myös kauppakeskusten muiden liikkeiden henkilökuntaa auttamassa ja muun muassa ohjaamassa liikennettä, paloesimies Sami Huovila kertoi.

Nopeasta toiminnasta huolimatta henkilöauto paloi käyttökelvottomaan kuntoon. Huovilan mukaan näytti siltä, että palo olisi saattanut alkaa moottoritilasta.

– Savua oli ehtinyt levitä jo auton sisällekin, eikä olisi mennyt kauaakaan, kun auto olisi palanut kokonaan.

– Tässä olisi syytä varmasti muistuttaa, etteivät vanhemmat jättäisi lapsiaan autoon kaupassakäynnin ajaksi. Monihan saattaa tehdä sen, että jättää lapset autoon ja lukitsee ovet, Huovila sanoi.

Onnettomuus sattui aamupäivällä vähän kello 11:n jälkeen. Parkkipaikalla ei ollut juurikaan muita autoja, joten leviämisvaaraa ei ollut.

Uusimmat

Kotimaa

Multian kaavoitus ostetaan nyt Saarijärveltä

Jyväskylän yliopiston tutkimus osoittaa: Vieraslajit leviävät tehokkaimmin vaihtelevissa olosuhteissa, jyräävät tieltään ilmastonmuutokseen huonosti sopeutuvat alkuperäislajit

Konginkankaan hevosmaneesi odottaa enää ely-keskuksen tukipäätöstä

Pihtiputaan kunnanvaltuusto hyväksyi Niemenharjun matkailukeskuksen uudet yrittäjät – "Järjestely on kunnan ja veronmaksajien etu"

Ehdotus Karstulan rantakaavasta nähtäville – sisältää satoja uusia rakennuspaikkoja

Tuulivoimayhtiöt haluavat rakentaa Karstulaan isompia voimaloita – kunnanhallitus käynnisti kaavamuutoshankkeen

Karstula hakee uutta kunnanjohtajaa – hallinto- ja henkilöstöpäällikkö Riikka Perkiö hoitaa virkaa väliaikaisesti

Joutsan valtuusto hyväksyi uuden sote-keskuksen suunnitelman

Perinteikäs helsinkiläisravintola Palace sai Michelin-tähden vuosikymmenten tauon jälkeen – Ask, Demo, Grön, Olo ja Ora säilyttivät omansa

Kuhmoisten erikoinen esikoinen vihittiin käyttöön ministeriseurassa: "Talosta tehtiin meidän kuhmoislaisten näköinen" – Katso kuvasarja

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.