Henkilöjuna saattaa kulkea Äänekosken ja Jyväskylän välillä jo lähivuosina

Henkilöliikenteen palauttaminen junaraiteille Äänekosken ja Jyväskylän välillä saattaa alkaa jo lähivuosina. Äänekosken kaupunginjohtaja Matti Tuononen kertoo, että hanke on saanut liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin siunauksen.

Tuononen, Keski-Suomen maakuntajohtaja Tapani Mattila sekä joukko keskisuomalaisia kansanedustajia esitteli asian ministerille vierailullaan keskiviikkona.

– Henkilöliikenteen palauttamiseksi on jo tehty useita esiselvityksiä ja nyt on aika edetä kohti konkretiaa. Sen jälkeen, kun henkilöliikenne loppui vuonna 1987, on pendelöinnin määrä suorastaan räjähtänyt käsiin Jyväskylän ja Äänekosken välillä. On erinomaista, että asian tärkeyden ymmärtää myös liikenneministeri Berner, Tuononen kiittelee.

Työryhmä heti keväällä

Henkilöliikenteen palauttamisen eteen tehdään aikataulutettu suunnitelma toimenpiteineen, jotta junaliikenne voitaisiin aloittaa mahdollisimman pikaisesti.

Jo vuonna 2018 perustetaan Liikenne- ja viestintäministeriön vetämä työryhmä, johon nimetään jäsenet Äänekoskelta, Laukaasta ja Keski-Suomen liitosta. Työryhmä vie kevään 2018 aikana loppuun selvitystyön henkilöliikenteen palauttamiseksi, jonka jälkeen edetään nopealla aikataululla. Se tarkoittaisi sitä, että toimija radalla olisi VR.

Jotta henkilöliikenne voisi alkaa, rata pitäisi sähköistää Äänekosken tehdasalueelta Äänekosken keskustaan, minkä lisäksi tarvittaisiin seisakkeet Äänekoskelle, Suolahteen ja Laukaaseen.

Henkilöliikenteen palauttaminen tuli mahdolliseksi, kun rata sähköistettiin Metsä Groupin biotuotetehdasinvestoinnin myötä.

– Ratahankkeen myötä rataosuuteen on jo investoitu n. 90 miljoonaa euroa, jolle ministeri Bernerin mukaan olisi hyvä saada katetta henkilöliikenne mahdollistamalla, Matti Tuononen toteaa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .