Nyt näytetään esimerkkiä kansalle: Tämä ministeri lupaa työskennellä 70-vuotiaaksi

Hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkunen (kok.) aikoo näyttää kansalaisille esimerkkiä työurien pidentämisessä. Hän nimittäin tavoittelee vähintään 54 vuoden mittaista työuraa. Kesällä neljäkymmentä vuotta täyttänyt Virkkunen lupaa paiskia hommia vielä kolme vuosikymmentä, ainakin 70-vuotiaaksi.

– Olen ollut töissä 16-vuotiaasta lähtien ja tein kaikki opinnot työn ohessa. Minulle 50 vuoden työura tarkoittaisi, että jäisin eläkkeelle jo 66-vuotiaana. Niin nuorena en todellakaan aio oloneuvokseksi siirtyä, Virkkunen nauraa.

Politiikasta hän ei halua elämäntehtävää, vaan suunnitelmissa on siirtyä jossain vaiheessa töihin julkiselle tai yksityiselle sektorille.

–·Minusta 65–68 vuotta olisi sopiva yleinen eläkeikä. Kunkin ihmisen työkyky- ja tehtävä vaikuttaa tietysti paljon asiaan. Täytyy myös hyväksyä, että kaikkien kunto ei myöskään mahdollista käytännössä kovin korkeaa eläkeikää.

Kansan enemmistö on kuitenkin Virkkusen kanssa täysin eri linjoilla eläkeiän nostosta Suomessa. Tapaninpäivänä julkaistussa Yleisradion mielipidekyselyssä vain 16 prosenttia vastaajista kannatti eläkeiän nostoa.

Lue aiheesta lisää päivän painetusta Keskisuomalaisesta.