Henna Virkkunen nousemassa haluamaansa valiokuntaan

Jyväskyläläinen europarlamentaarikko Henna Virkkunen (kok.) on nousemassa teollisuus-, tutkimus- ja energiavaliokunnan jäseneksi sekä liikenne- ja matkailuvaliokunnan varajäseneksi.

"Euroopan kilpailukyvyn vahvistaminen on tämän vaalikauden keskeinen asia ja näissä molemmissa valiokunnissa tehdään yritysten osalta keskeisiä päätöksiä, joilla on myös Suomen tulevaisuudelle suuri merkitys", Virkkunen sanoo keskustaoikeistolaisen EPP-ryhmän tiedotteessa.

Ensimmäisenä keskisuomalaisena meppinä EU-parlamenttiin päässyt Virkkunen kertoi kesäkuussa Keskisuomalaiselle pyrkivänsä ensisijaisesti juuri teollisuus-, tutkimus- ja energiavaliokuntaan ja olevansa kiinnostunut myös liikenne- ja matkailuvaliokunnasta.

Mepit jakavat valiokuntapaikkoja uuden EU-parlamentin järjestäytymisistunnossa, joka alkoi eilen tiistaina Strasbourgissa. Valiokunnat määräävät sen, mihin asioihin mepit vaalikaudella keskittyvät. Valiokuntia on kaikkiaan 20.

EU-parlamentti äänestää valiokuntien kokoonpanosta torstaina ryhmien esitysten pohjalta. Valiokunnat äänestävät puheenjohtajistostaan ensi viikon järjestäytymiskokouksissa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .