Herajärven koulu vaatii kiireesti puhtaita tiloja Saarijärvellä

Saarijärveläisen Herajärven koulun henkilökunta on lähettänyt jo 11. lokakuuta Herajärven koulun rehtori Eero Heikkiselle, sivistyslautakunnalle, sisäilmatyöryhmälle, työterveyslääkäreille ja kaupunginjohtaja Timo Rusaselle kirjelmän, jossa ollaan huolissaan koulun sisäilmasta.

Henkilökunta on pyytänyt kaupungin henkilöstöpäällikköä välittämään vetoomuksen myös kaupunginvaltuutetuille ja hallituksen jäsenille, mutta he eivät ole saaneet kirjelmää.

– Henkilökunnan kirjelmään liittyi salassa pidettäviä terveystietoja, jotka olisi voitu yhdistää yksittäisiin työntekijöihin. Siksi kirjelmää ei välitetty päättäjille, henkilöstöjohtaja Satu Autiosalo kertoi.

Autiosalon mukaan Herajärven koulun sisäilma-asioista keskusteltiin viimeksi torstaina valtuustoseminaarissa.

Työntekijöitä sairaina

Asia oli sivistyslautakunnan listalla 26. lokakuuta tiedoksiantona.

– Asiaa ei käsitelty yksittäisesti eikä se ole lautakunnan valmistelussa. Valmistelussa on kuitenkin koko koulukeskuskokonaisuus, johon Herajärvikin kuuluu, sivistysjohtaja Arja Siikström sanoo.

Henkilökunnan kokemukset sisäilman aiheuttamista ongelmista ovat kirjelmän mukaan huomattavia, ja sen jälkeen tilanne on vain pahentunut.

Rehtori Eero Heikkinen vahvistaa, että Herajärven koulun henkilökuntaa on sairauslomilla sisäilmaoireiden vuoksi ja kouluterveydenhoitaja Maarit Kemppaisen mukaan oppilailla on ollut syksyn aikana aiempaa enemmän päänsärkyä ja muita sisäilmaoireita. (Ksml 1.12.).

Terveys vaarassa

Herajärven koulun 34 hengen henkilökunnasta 26 opettajaa ja ohjaajaa oireilee koulurakennuksen huonon sisäilman vuoksi. Tiedot on toimitettu työterveydelle.

Henkilökunnan vastauksissa kerrottiin muun muassa ihottumista, silmien kuivumisesta, kurkun karheudesta, lihas- ja nivelsäryistä, väsymyksestä, poskiontelotulehduksista ja päänsärystä, joita ilmenee luokissa, joissa on huono sisäilma.

Löytyykö tilaa elementtikoulusta?

Herajärven koulun hiekkakentälle nousee parhaillaan väliaikainen elementtikoulu, jonne lukiorakennuksen opetus siirtyy tammikuussa.

Herajärven väki toivoo, että pahimmista sisäilmaongelmista kärsivistä luokista päästäisiin muuttamaan elementtikouluun.

Rehtori Eero Heikkisen mukaan Herajärvellä selvitetään vaihtoehtoja, mistä huonosta sisäilmasta kärsiville kahdelle luokalle saataisiin sijaistiloja.

Herajärven koulun henkilökunta vaatii lisäksi, että myös alakoulu sijoitetaan suunnitteilla olevaan uuteen koulurakennukseen, jonka laajuutta ei ole vielä päätetty.

Saarijärven valtuusto päättää toukokuun loppuun kestävän vaalikauden aikana, miten kaupungin koulujärjestelyt toteutetaan.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .