Herkutteliko tuore miljonääri kaiken kansan keskellä? – Lottokahvit maistuivat aamulla Sepän asiakkaille, vaikka kukaan ei myöntänytkään tulleensa paikalle kakun perässä

Maanantaiaamu kauppakeskus Sepässä on poikkeuksellinen. Martat jakavat ulko-ovien luona Veikkauksen maksamia kakkupaloja ja kahvia. Tarjoilulla juhlistetaan Keski-Suomen kaikkien aikojen suurinta lottovoittoa. Seppälän Prismassa pelatulla rivillä irtosi toukokuun alussa kahdeksan miljoonaa euroa. Ainutkertaisuudestaan huolimatta tarjoilu ei ole saanut aikaan suurta yleisöryntäystä – kukaan ei ainakaan tunnusta tulleensa paikalle kakkukahvien houkuttelemana.

 

Ilmaiset antimet kelpaavat silti kauppakeskuksessa muilla asioilla liikkuville jyväskyläläisille. Yksi heistä on Riitta Juvonen, jolle maksuton kahvikupponen tulee vastaan kuin tilauksesta.

– Juuri ajattelin, että pitäisi kahvia saada, Juvonen myhäilee.

Apteekkiin matkalla oleva Juvonen ei lähde arvailemaan, onko onnekas voittaja mahdollisesti nauttimassa tarjoilusta normaalin kansan keskellä. Voittajan puolesta hän kertoo olevansa kuitenkin oikein iloinen.

Monet lusikoivat kakkupalaa suuhunsa viereisen kahvilan pöytien ääressä. Pirkko Spoof on paikalla odottamassa autoaan huollosta. Syy tarjoiluun selviää hänelle vasta toimittajan kertomana.

– Ai onko tänne tullut lottovoitto taloon? Spoof hämmästelee.

 

Kakkukahvit tulevat iloisena yllätyksenä myös Helena ja Veikko Hytöselle, jotka ovat aamuostoksilla vakiokaupassaan. He myöntävät, että uutiset isoista voitoista houkuttelevat lottoamaan. Veikko Hytönen näkee Lotossa kuitenkin myös kehitettävää. Hänen mielestään pääpotti olisi järkevä jakaa esimerkiksi useampaan sadantuhannen euron voittoon, jolloin onnellisia pelaajia olisi enemmän.

– Kukaan ei vaan vie tätä viestiä Veikkaukselle, Hytönen harmittelee.

Kaikkien mieltä tuntemattomien tuuri ei juuri hetkauta. Tyttärensä Emilian kanssa ostoksille tullut Heidi Pohjosaho kertoo, ettei hän ole juuri miettinyt voittajan henkilöllisyyttä. Ennätysvoitto ei ole saanut häntä myöskään lottoamaan sen herkemmin kuin aiemminkaan.

– Se on niin arpapeliä, hän tietää.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .