Hevosenliha kiinnostaa nyt kulinaristeja

Kiinnostus hevosenlihaa kohtaan näyttää kasvaneen viime kevään lihakohun jälkeen. Stockmannin ostaja Kirsi-Marja Juvonen arvioi, että ainakin heillä hevosenlihan kysyntä on kasvanut. Hän uskoo, että kevään keskustelu saattoi lisätä tietoisuutta hevosenlihan hyvistä ominaisuuksista, kuten sen terveellisyydestä.

- Aiemmin me ehkä käytimme hevosenlihaa ihan oikeastaan pelkästään kampanjatuotteena. Nyt voidaan sanoa, että kyllä meillä on ainakin isoimmissa myymälöissä jatkuvassa valikoimassa hevosenlihaa.

Kiinnostus hevosenlihaa kohtaan on näkynyt myös tukkukaupassa. Lihatukku Veijo Votkinista kerrotaan, että kuluttajille myydään aiempaa enemmän hevosenlihapihvejä ja kylmäsavutuotteita.

Kotimaiselle hevosenlihalle olisikin paljon enemmän kysyntää kuin tarjontaa. Alle puolet lopetettavista suomalaishevosista päätyy teurastamoiden kautta ruuaksi.

Hippoksen mukaan viime vuonna hevosia teurastettiin noin 1 800, kun yhteensä kanta pieneni noin 4 000 eläimellä. Hevoset eivät päädy teuraaksi muun muassa pitkien kuljetusmatkojen ja tiukkojen lääkintämääräysten vuoksi sekä tunnesyistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.