Hietaniemen krematoriossa syttyi palo – kappeli evakuoitiin

Hietaniemen krematorion siunauskappeli evakuoitiin perjantaina aamupäivällä Helsingissä, kun krematorion sisätiloihin pääsi sankkaa savua tuhkausuunin teknisen vian vuoksi.

Siunauskappelissa oli palohälytyksen aikaan meneillään tilaisuus, mutta savun leviäminen kappelin puolelle saatiin pelastuslaitoksen mukaan hyvin estettyä. Noin kolmekymmentä ihmistä evakuoitiin, mutta henkilövahingoilta vältyttiin.

Päivystävä palomestari Samuli Saarioinen Helsingin pelastuslaitokselta kertoo, että koko rakennus kärsi savu- ja nokivahinkoja. Suurimmat vauriot rajoittuivat teknisiin tiloihin ja toimistotiloihin.

– Voi olla, että kappelin puolelle ei itse asiassa juurikaan savuvahinkoja tullut, sinne tuli hajuhaittaa.

Saarioinen kertoo, ettei krematoriossa ollut rakennuspaloa, vaikka niin aluksi luultiin. Teknisen häiriön vuoksi uunin savunpoistojärjestelmä oli vioittunut niin, että uunin luukut aukesivat ja uunin paloprosessin savut pääsivät leviämään esteettä sisälle.

–  Siellä oli vain niin paljon savua, että meidän savusukeltajat joutuivat menemään täysin nollanäkyvyydessä.

Hietaniemen krematorio on Suomen suurin ja vanhin krematorio, ja sitä ylläpitää Krematoriosäätiö. Krematorio sijaitsee Hietaniemen hautausmaan yhteydessä Helsingissä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .