Hiihtomaan huussit pantiin tuhannen päreiksi Halssilassa

Sanalla sanoen paska juttu. Nimittäin lauantaina Jyväskylästä Halssilan kaupunginosan Hiihtomaasta saatu tieto, että ulkoilupaikan kompostivessat on pistetty kumoon ja hajalle.

Ulkoilijan ottamat kuvat kertoivat, että vessojen katot oli tiputettu ja seinät kaadettu sekä vessan ilmastointiputket ja istuintasotkin heitetty hankeen.

Illansuussa vapailta tavoitettu Jyväskylän ulkoilu- ja virkistysalueiden liikuntapaikkavastaava Kari Häkkinen totesi, että erinäköistä pienempää on tähän mennessä rikottu, mutta näin selvää jälkeä ei aiemmin.

– Esimerkiksi samaiseen Hiihtomaahan rakennettua kotaa joudumme talvella siivoamaan 2–3 kertaa viikossa ja tietysti vähän myös kesällä, hän sanoi.

Häkkisen mukaan kaupunki oli viime tiistaina toimittanut Hiihtomaahan polttopuita. Silloin kaikki oli paikalla kunnossa ja vessat pystyssä.

Häkkisen mukaan Hiihtomaan vessojen tilanne tarkistetaan heti alkuviikosta.

Hänen mielestään selvää on, että vessat Hiihtomaassa tarvitaan, kun siellä käy jatkuvasti koululaisia, päiväkotilapsia ja muita erilaisia ulkoilijoita.

– Aiemmin, kun huusseja ei Hiihtomaassa ollut, ihmiset kävivät vessassa Halssilan urheilupuiston käymälöissä. Sekään ei ollut oikein hyvä, Häkkinen tiesi.

Ulkoilijoiden hädän lisäksi vessojen tuhoaminen Hiihtomaasta on aina myös taloudellinen menetys.

– Vaikea nyt nopeasti sanoa, kuinka paljon tuollainen kompostivessa maksaa, mutta tuhansia euroja kumminkin, Häkkinen totesi.

Liikuntapaikkavastaavan mielestä Halssilan Hiihtomaa on tavallista herkempi ilkivallan kohde, koska se on aika lähellä keskustaa ja sinne pääsee autolla.

– Muut kaupungin ulkoilupaikat ovat selvästi kauempana, mutta täällä voidaan jopa ajella autolla latuja pitkin.

Surullisinta Häkkisen mielestä on, ettei tämäntapaisia ilkivallantekijöitä yleensä saada edes kiinni, kun ulkoliikuntapaikoissa ei sisäliikuntapaikkojen tavoin ole valvontakameroita.

Halssilan kompostivessat ehtivät päästä noin kolmen vuoden ikään.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .