Hilmon voimalan kunnostus pitää Kivijärven veden matalalla

Vattenfall Oy kunnostaa Hilmon vesivoimalaitosta Keski-Suomessa syksyllä 2019. Peruskunnostus alkaa syyskuun alussa ja kestää joulukuun alkuun. Tänä aikana voimalaitos ei ole käytettävissä, ja vedet juoksutetaan Kivijärvestä Pudas- ja Vuosjärveen Potmonkosken luukkujen kautta.

Kunnostuksen aikana Potmokoskesta juoksutettavat vesimäärät ovat normaalia suuremmat. Mahdollisten haittojen ehkäisemiseksi Vattenfall pitää Kivijärven vedenkorkeudet tavanomaista alhaisemmalla tasolla vuoden 2019 aikana.

Kivijärven vedenpinta on jo nyt normaalia alhaisemmalla tasolla kuivan kesän ja syksyn jäljiltä. Kesällä vedenkorkeudet pyritään pitämään noin 15–20 senttiä tavallista alhaisemmalla tasolla.

Kunnostuksessa Hilmon voimalaitoksen sähköautomaatio ja turbiinisäätäjä korvataan nykyaikaisilla digitaalisilla laitteistoilla. Uudistuksen avulla myös Hilmon voimalaitos voi vastata paremmin lisääntyvän säätövoiman tarpeeseen. Uuteen turbiinisäätäjään lisätään taajuudentukemistoiminto, mikä mahdollistaa osallistumisen myös käyttö- ja häiriöreservimarkkinoille.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .