Himalajalla kadonnut suomalaiskiipeilijä oli arvostettu työssään

Himalajalla Nepalissa kadonnut suomalaiskiipeilijä on tunnettu kiipeilyopas Samuli Mansikka, 36.

Aiemmin keskiviikkona Mansikan nettisivuilla kerrottiin hänen menehtyneen putoamisturmassa. Myöhemmin tiedotetta korjattiin, että hän on kateissa.

Nettisivuilla kerrotaan nyt, että asiaan liittyy toistaiseksi paljon epäselvyyttä.

Aiemmin kerrottiin, että Mansikka menehtyi pudottuaan laskeutuessaan Annapurnalta onnistuneen huiputuksen eli valloituksen jälkeen. Putoaminen tapahtui noin 7 000 metrin korkeudelta.

Putoamisen nähneet kanssakiipeilijät hälyttivät apua, ja paikalle lähetettiin helikopteri etsimään kadonneita. Nepalin viranomaiset ovat vahvistaneet miesten katoamisen.

Vaikeakulkuinen ja lumivyöryille altis Annapurna on vuorikiipeilijöiden kannalta vaarallisempi kohde kuin esimerkiksi selvästi korkeampi Mount Everest. Annapurnalle onkin kiivennyt huomattavasti vähemmän kiipeilijöitä kuin Mount Everestille.

Annapurna on maailman kymmenenneksi korkein vuori. Sen huippu on 8 091 metrin korkeudessa, kun maailman korkein vuori Mount Everest on 8 848 metrin korkuinen.

Kevätkuukaudet ovat suosittua kiipeilyaikaa Nepalissa, sillä keväisin olosuhteet ovat parhaimmillaan kiipeilyn kannalta.

Tviittejä juuri ennen turmaa

Helsinkiläinen Mansikka, 36, saavutti Annapurnan huipun tiistaina. Mansikka kiipesi uutistoimisto AFP:n mukaan vuorenhuipulle yksin ja ilman happipulloa.

Harrastajapiireissä Mansikka tunnetaan yhtenä arvostetuimmista kiipeilyoppaista. Hänen on määrä palata retkeltään huhtikuun 10. päivä.

Hän ehti tviitata yhteisöpalvelu Twitteriin ennen turmaansa useita viestejä Annapurnan haastavista olosuhteista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Suomalaiskiipeilijä kateissa Nepalissa putoamisen jälkeen