Himoksen harrikkatapahtuman järjestäjä ymmärtää näkyvien turvatoimien ihmettelyn – "Pienemmälläkin voisi pärjätä"

Näkyvä poliisivalvonta ja turvallisuustarkastukset ovat herättäneet huomiota Jämsän Himoksella Harley-Davidson-harrastajien kokoontumisajoissa. Tapahtumajärjestäjän mukaan kävijät ovat suhtautuneet valvontaan pääosin myönteisesti.

– Ollaan oltu hymyssä suin ja sanottu, että katsokaa vaan. Jälkikäteen on todettu, että turvallisissa olosuhteissa ollaan sitten, Harley-Davidson Club Finlandin (H-DCF) presidentti Mika Saloranta kuvailee tapahtumaan saapuneiden motoristien reaktioita.

Poliisi tekee Himoksella turvallisuustarkastuksia erillisessä kameravalvotussa tarkastusteltassa. Myös liikenteen valvontaa on tehostettu.

Saloranta ymmärtää, miksi turvatoimet ovat olleet ihmettelyn aiheena.

– Tuntien tätä meidän asiakaskuntaa voi olla kenties, että pienemmälläkin voisi pärjätä, hän pohtii.

Salorannan mukaan poliisi ja Harley-Davidson Club Finland aloittivat yhteistyökuviot pari kuukautta sitten, jotta arviolta jopa 10 000 moottoripyöräilijän turvallisuus voidaan taata. Torstai-iltaan mennessä kokoontumisajoihin oli saapunut 7000 henkeä. Tapahtuma päättyy sunnuntaina.

– Turvallisuuden kannalta toivon, että etenkin autoilijat ottavat huomioon, että nyt on poikkeavan paljon moottoripyöriä liikenteessä. Kaikki pääsevät sitten turvallisesti perille, Saloranta muistuttaa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .