Himoksen harrikkatapahtumassa leppoisa tunnelma: "Kaikki puhuvat täällä samaa kieltä, vaikka äidinkieli voi olla eri" – katso kuvakooste

Kiiltäviä moottoripyöriä, nahkaa sekä pitkiä keulia, partoja ja hiuksia. Niistä on Harley-Davidson -harrastajien suurtapahtuma Super Rally 2019 tehty.

Himokseen on kokoontunut harrikkaharrastajia kaikkialta Euroopasta. Perjantaina helteisestä päivästä nautti noin 7000 kävijää. Yhteensä tapahtumaan on odotettu noin 8 000 kävijää.

 

Tunnelma leirintäalueella on leppoisa, ja yhteisöllisyys käsin kosketeltava.

– Kaikki puhuvat täällä samaa kieltä, vaikka äidinkieli olisikin eri, kertoo Pertti Rintamäki, joka toimii tapahtuman moottoripyörähuollon vastaavana.

Kun kaikkia kävijöitä kiinnostaa moottoripyörät, ja vielä samanmerkkiset sellaiset, on helppo löytää puhuttavaa.

– Näissä tapahtumissa tosi moni saakin uusia ystävyyssuhteita, Rintamäki kertoo.

Harrastajia on vauvasta vaariin. Moni ajaa niin kauan kun jalka nousee pyörän yli. Moottoripyöräporukka ei Rintamäen mukaan ole kiinnostunut toisten titteleistä tai ammateista.

– Sellaisilla asioilla ei ole merkitystä, hän sanoo.

 

H-D-harrastuksen toinen tärkeä elementti on oman näköisen pyörän rakentaminen, kertoo Marko Salmi. Hän toimii tapahtumassa Rintamäen oikeana ja välillä kuulemma myös vasempana kätenä.

Moni onkin kasannut pyöränsä itse, niin myös ähtäriläinen Jari Rautio, jonka pyörässä on erittäin pitkä keula ja paksu takarengas.

– Kolme vuotta tämän rakentamiseen meni. Ahtaassa paikassa tämän ajaminen voi olla vähän raskasta, mutta tiellä se kulkee hyvin.

Myös tapahtumassa remonttihommat onnistuvat. Koska vanhimmat paikalle saapuneet pyörät ovat jo pian lähemmäs 100-vuotiaita, varaosia on syytä olla saatavilla.

– Pyörästä puhkesi rengas. Meillä ei ole pumppua, joten täytettä renkaaseen piti hakea muualta. Mutta ei tässä ongelmaa ole, kertoo Ruotsista paikalle saapunut Ulf Andren takarengasta vailla olevan harrikan äärellä. Andren on ollut Harley-Davidson -harrastaja vuodesta 1971.

– Tämä on elämäntapa. Kyse ei ole vain pyöristä, vaan koko maailmasta niiden ympärillä. Harrastuksen parista saa apua ja löytää ystävyyssuhteita, hän luettelee.

 

Lämpömittarin lukema kipusi perjantaina kolmeenkymmeneen. Tämänkertainen tapahtuma kohteli vieraitaan hyvin, vaikka Rintamäki vakuuttaakin, että telttailijat olisivat paikalla myös kymmenessä lämpöasteessa.

Teltta-alueella riittää tunnelmaa. Myös kaikki Himoksen ja lähialueen mökit myytiin jo hyvissä ajoin täyteen.

– Himos on loistava alue järjestää Super Rally. Paikalliset yrittäjät ovat olleet erittäin yhteistyöhaluisia. Tämän kokoluokan tapahtuma tarvitsee paljon erityisjärjestelyjä, ihan mikä tahansa alue ei sovi, Rintamäki ja Salmi kiittelevät.

Super Rally 2019 jatkuu sunnuntaihin saakka.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .