Himoksen kylpylähankkeen kohtalo ratkeaa pian, nyt jännitetään hintalappua

Jämsän kaupunginhallitus käsittelee sopimusta osaltaan heti 26. helmikuuta.

Jämsän Himokseen pitkään odotetun kylpylähotellin rakentamispäätös lähestyy toden teolla, kun YIT Talo Oy on tänään perjantaina ilmoittanut toimittavansa hankkeen urakkakustannuksen 22. helmikuuta. Kustannuslaskelma ei tässä vaiheessa ole enää arvio, vaan todellinen hintalappu hankkeelle.

YIT:n ilmoitus oli osaltaan helpotus hankkeen etenemisessä, sillä hankkeen päätoimijoihin tähän saakka kuulunut Lemminkäinen Oyj fuusioitui torstaina YIT:n kanssa yhteen YIT:ksi. Jämsän kaupunginjohtaja Ilkka Salminen on tyytyväinen, että YIT ilmoitti urakkalaskenta-aikataulunsa heti huomenissa fuusion jälkeen.

Jämsän kaupunginhallitus käsittelee sopimusta osaltaan heti 26. helmikuuta ja kaupunginvaltuuston kokousta aikaistetaan asiasta päättämisen takia 5. maaliskuuta.

Holiday Club Resorts Oy ei ole lykkäämässä päätöksenteon aikatauluaan, se käsittelee investointipäätöksen jo aiemmin ilmoittamansa mukaisesti 19. maaliskuuta.

Holiday Club Resorts Oy:n uusi kylpylähotelli sijoittuu Jämsän Himoksen ydinpaikalle, aivan nykyisen Himos Centerin kylkeen ja Himos Areena lähelle. Hotelliin tulee ensimmäisessä vaiheessa 120 hotellihuonetta, rakentamisessa varaudutaan samankokoiseen laajennukseen.

Hankkeen hintaa ei ole julkaistu, mutta ensimmäisen vaiheen, hotellin, kylpylän ja kahden erillisen loma-asuntorakennuksen, kustannusten on arvioitu olevan ovat noin 30–33 miljoonaa euroa.

Pysyviä työpaikkoja syntyy arviolta 50–60 henkilötyövuotta ja välillisesti saman verran. Rakentaminen työllistää noin 100 henkilöä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .