Himoksen rinneturman silminnäkijä: "Se tuli hirveetä vauhtia"

Jämsän Himoksella lauantaina tapahtunut parikymppisen miehen vakavaan loukkaantumiseen johtanut hyppyriturma sai laskettelijat vakaviksi sunnuntaina.

Vilkkaan viikonlopun jälkeen pitkänmatkalaiset olivat jo lähteneet kotimatkalle, mutta väkeä auringonpaisteessa hehkuvissa rinteissä riitti. Kaikki olivat yhtä mieltä siitä, että käyttäytymissäännöt rinteessä eivät ole höltyneet.

Paikalla laskemassa oli myös useita lauantaisen hyppyriturman silminnäkijöitä.

– Se tuli hirveetä vauhtia, ihan takapainoisesti, ilman kypärää. Kuultiin, että oli sanonut kavereille "näyttävänsä miten hypätään", paikalle apuun mennyt jämsäläinen Markus Lyytinen sanoi.

Toiseksi suurin boxi

Mies laski suksilla isosta hyppyristä, mutta lensi onnistuneen alastulon sijaan selälleen ja löi päänsä rinteeseen. Onnettomuus sattui noin kello 16.30 Länsirinteen Snow Parkin toiseksi suurimmassa boxissa eli isossa hyppyrissä.

Himoksen Mountain Dew Snow Parkissa on useita temppulaskemiseen tarkoitettuja hyppyreitä ja reilejä. Himos suosittelee nettisivuillaan, että aloittelijat ennen Snow Parkiin siirtymistä treenaisivat Streettiksellä eli länsirinteiden helpoimmilla hyppyreillä ja leveimmillä presseillä. Lisäksi muistutetaan, että temppulaskija tarvitsee aina kypärän.

Lue lisää aiheesta maanantain Keskisuomalaisesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Himoksen rinneturmassa loukkaantunut siirrettiin teho-osastolle

Mies loukkaantui vakavasti hyppyrionnettomuudessa Himoksella