Himos haluaa Hippos 2020 -hankkeen kylkeen – rahoitus ensilumenladulle haussa

Himoksen alueen elinvoimaisuuteen tähtäävä uusi master plan raottaa jämsäläisten toiveita tehdä yhteistyötä myös Jyväskylän Hippos 2020 -hankkeen kanssa. Jämsek Oy:n toimitusjohtaja Ulla Haggrén kertoo, että he ovat käyneet esittelemässä Himoksen master plania Hippos 2020 -hankkeen väelle yhteistyötoiveiden kera.

– Keskusteltiin meidän suunnitelmasta, ja kyllä sieltä ihan aitoa kiinnostusta tuli. Kunhan tämä meidän homma lähtee kehittymään ja saadaan askelia otettua, niin sovittiin että ollaan yhteyksissä, Haggrén kertoo.

Suunnitelmasta vuosille 2019–2035 selviää, että Himoksella on kiinnostusta ryhtyä tukemaan Hippos 2020 -hanketta olemalla tulevaisuudessa kiinteämpi osa keskisuomalaista liikunta- ja urheilumaisemaa.

Master planissa Himos nähdään talviurheilun tutkimus-, testaus-, kilpailu- ja matkailukeskuksena. Näin ollen Jämsään havitellaan myös kansainvälisiä talvilajien tapahtumia ja kilpailuja. Haggrén kokee, että jämsäläisten on syytä katsoa kuntarajojen ulkopuolelle ja rakentaa entistä vahvempaa synergiaa lähiseudun muiden toimijoiden kanssa.

Matka huipulle on kuitenkin vielä pitkä ja vaatii runsaasti ponnisteluja, tukijoita sekä rahaa. Master planin tilannut Jämsän kaupunki uskoo vahvasti uusien suunnitelmien toteutumiseen. Ensimmäiset askeleet ovat selvillä. Työt ensilumenladun ja reittiopastuksen toteutumiseen on jo aloitettu.

– Ensilumenladulle haetaan seuraavaksi rahoitusta. Tämä tulee kaupunginhallituksen listalle ensi syksynä, Haggrén sanoo.

Jämsän vs. kaupunkisuunnittelupäällikkö Rainer Nyholm kertoo, että Jämsänkosken Ilves ja Retki-Veikot ovat apuna uusien reittiopastuksien kanssa, jotta kulkeminen Himoksella selkiintyisi.

– Tämän jälkeen varmaan suurin yksittäinen asia on sisääntuloportin rakentaminen alueelle, Nyholm toteaa.

Master planissa Himokselle on suunniteltu näyttävää sisääntuloporttia, jonka suunnitelman laatineen Swecon kehitysjohtaja Kimmo Vähäjylkkä näkee toteutuvan parhaiten suunnittelukilpailun kautta. Master planissa on toki myös pedattu paikka vuosikausia kiistellylle kylpylähankkeelle, jonka seuraavat askelmerkit selvinnevät kesän kuluessa.

Himoksen master plan julkistettiin virallisesti perjantaina Himoksen Rinne-ravintolassa, jonne oli kutsuttu seudun yrittäjiä ja tukijoita. Toukokuussa suunnitelma sai Jämsän valtuuston hyväksynnän.

Rinne-ravintolan yrittäjä Jukka Auterinen toteaa tuoreen master planin olevan kaikin puolin positiivinen, vaikka hänessä heräsi ihmetystä joistain suunnitelman osa-alueista, kuten alueelle kaavaillusta kävelykadusta lukuisine yrityksineen.

– Mutta pääosin tämä suunnitelma on kyllä hyvä ja tietää meille alueen yrittäjille lisää työtä, Auterinen toteaa.

– Yhdessä yrittäminen on nyt ensiarvoisen tärkeää. Kaikki voivat nyt hihansa kääriä ja ryhtyä hommiin. Latu on avattu, nyt sitä voi käyttää, eräs tilaisuudessa ollut mies tiivisti tunnelmat.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .