Himos tekemässä jopa historiansa ennätystä - Katso kuvasarja juhannusfestareilta

Sateinen ja epävakainen sää ei pelästyttänyt festarivieraita Jämsän Himoksessa. Torstaina käynnistyneet juhannusfestivaalit vetivät juhannusaattona perjantaina tasaiseen tahtiin väkeä, joka vakuutti juhannusfestaritunnelman olevan Suomen kesässä kiinni asenteen ohella pukeutumisesta. Katso kuvasarja festareilta tästä.

Aaton ensimmäisten esiintyjien Asan, Nopsajalan ja Sannin musiikin tahdissa jammailtiin paikoin tihkusateessa kumpparit ja sadetakit päällä.

Festivaalijärjestäjän, HimosLomat Oy:n hallituksen puheenjohtaja Hannu Haljala oli aattoiltana tyytyväinen.

– Aloitus oli torstaina pahimpaan rankkasateen aikaan. Vaikkei uutta telttaa sadesuojaksi hankittukaan, oli se nyt todellisessa testissä, kun siihen pakkautui arviolta 8500 ihmistä, Haljala kertoi.

Himoksen toinen esiintymislavoista katettiin tänä vuonna 2400 neliön suuruisella jättiteltalla. Sateen suojaan väkeä veti myös esiintymislavojen väliin viime juhannukseksi rakennettu katettu anniskelualue. Haljalan ennakkoarvion mukaan festarin avajaispäivän kävijämäärä sijoittuu 10–11000 hengen väliin. Torstaina Himoksella esiintyivät muun muassa Petri Nygård, Antti Tuisku, Jukka Poika sekä ruotsalainen E-Type.

Juhannusaattoa Haljala ennakoi kävijämäärältään jopa festivaalin koko historian kovimmaksi.

– Täällä on täysi meininki päällä ja väkeä tulee koko ajan lisää. Vaikuttaa siltä, että tästä tulee kaikkien aikojen ennätysaattopäivä – jopa 16000 henkeä, Haljala sanoi.

Aattoillan artisteihin kuului kotimaisia kärkinimiä Jenni Vartiaisesta Jari Sillanpäähän ja Apulannasta Haloo Helsinkiin.

Lauantaina festarit jatkuvat ja lavalla nähdään muun muassa Stig, JVG, Elastinen, Kaija Koo, Darude ja Don Huonot.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .