Hippoksen kehittämisaikeet innostavat – "Jos puitteet ovat hyvät, niistä mielellään maksaakin"

Kotimaisen sijoittajan löytyminen Jyväskylän kaupungin kumppaniksi on nytkäyttämässä Hippoksen alueen kehittämishanketta eteenpäin. Jopa 300 miljoonan euron arvoisen investoinnin toteutuminen etenee todennäköisesti maanantaina, kun kaupunginhallitus päättää kehitysyhtiön perustamisesta.

Suunnittelun pohjaksi laaditussa "Master Planissa" Hippoksen alueelle on sijoitettu runsaasti uusia palveluja sekä asuinkerrostaloja ja hotelli.

Nykyinen Monitoimitalo purettaisiin pysäköintilaitoksen tieltä, jäähalli muutettaisiin muiden lajien käyttöön ja jääkiekkoa pelattaisiin uudella monitoimiareenalla.

Kaupungin osuudeksi on laskettu 30 miljoonaa.

Kehittämishanke herätti perjantaina monenlaisia toiveita Jyväskylän Hippoksella. Lapsenlastaan yleisurheilutreeneistä hakemaan tullut Ahti Kinnunen hehkutti paitsi hankkeen urheilullista puolta, myös työllistäviä vaikutuksia.

– Olisi hieno homma, jos tällainen saataisiin Jyväskylään. Siinä paranisi monta paikkaa ja työpaikkoja tulisi paljon, Kinnunen sanoi.

Monissa seuroissa on pohdittu, tarkoittaako hankkeen toteuttaminen pääasiassa yksityisellä rahalla roimia korotuksia liikuntapaikkamaksuihin. Kinnunen totesi, että jos puitteet ovat hyvät, niistä mielellään maksaakin.

– Minä ainakin pappana olen mukana rahoituksessa, jos tarve vaatii, Kinnunen sanoi.

Katso videolta, mitä muuta Kinnunen sekä juoksutreenejä tehneet pesäpalloilijat tuumivat hankkeesta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .