Hippos sai kaipaamansa lupaukset sijoittajilta – näin Jyväskylän jättihanke etenee tulevina vuosina

Jyväskylän kaupunki sai tiistaina mieluisan joululahjan Hippos2020-hankkeen pääsijoittajilta. Sekä Fennia Varainhoito Oy:n hallitus että Lehto Group Oyj:n hallitus päättivät näyttää vihreää valoa jätti-investoinnille.

– Olemme tyytyväisiä hankkeen tuotto-odotuksiin ja rakennusten vuokrausasteeseen, joka on saavuttanut miniminä pidetyn 50 prosentin rajan. Hallituksemme päätti, että jatkamme suunnittelua ja sijoitamme hankkeeseen lisää rahaa liki kaksi miljoonaa euroa rakennuslupavaihetta varten, Fennia Varainhoito Oy:n kiinteistöliiketoiminnasta vastaava johtaja Timo Rantala totesi.

Lehto Group toimii Hippos2020:ssa myös urakoitsijana.

– Jatkamme mukana suunnittelussa kohti rakennuslupavaihetta ja lopullista hinnoittelua, Lehto Groupin toimitusjohtaja Hannu Lehto vahvisti.

Virallisen sijoituspäätöksen Fennia ja Lehto Group tekevät loppukeväästä, kun rakennuslupa on saatu ja tilavuokraajien nimet ovat papereissa.

Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto oli tiistaina syystäkin tyytyväinen, sillä Fennian ja Lehto Groupin päätöksiä pidettiin ratkaisevana koko hankkeen etenemiselle.

– Pääinvestoreiden myönteinen päätös on tärkeä askel kohti sitä, että uutta Hipposta päästään rakentamaan aikataulun mukaisesti ensi syksynä. Ensimmäisenä alkaa monitoimiareenan rakentaminen nykyisen pesäpallostadionin kohdalla, Koivisto kertoi.

Viimeinen rakennus Hippokselle valmistuu näillä näkymin vuonna 2023 ja se on jalkapallostadion.

Jyväskylän kaupunki on päättänyt rahoittaa Hippoksen rakentamista noin 30 miljoonalla eurolla.

Hankkeen kokonaisbudjetti on noin 250 miljoonaa euroa, josta rakentamisen osuus on 200 miljoonaa euroa ja siitä liikuntatilojen osuus 120 miljoonaa euroa.

Rantalan mukaan kolmen sijoittajan eli kaupungin, Fennian ja Lehto Groupin yhteinen hallinnointiyhtiö rahoittaa rakentamiskustannukset puoliksi pankkilainalla. Omaa pääomaa sidotaan noin sata miljoonaa euroa, josta kaupungin osuus on vajaa kolmannes.

– Neljäskin sijoittaja on mahdollinen, mutta tästä päätetään myöhemmin keväällä, Fennian Rantala sanoi.

Hippokselle on tulossa vuokralle muun muassa Jyväskylän yliopisto.

Se sitoutuu sijoittamaan Hippoksen uuteen areenakeskukseen kaikkiaan 3 000 kerrosneliötä liikunta- ja terveystieteiden liikuntalaboratorion tiloja sekä toimistotiloja. Hippokselle tulee yliopiston henkilöstölle noin 100 työpistettä.

Jyväskylän ammattikorkeakoulun hyvinvointiyksikölle varataan 2 000–3 000 neliön toimitilat. Myös Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus KIHU jatkaa Hippoksella ja kehittää uusissa tiloissa testausmenetelmiään.

Yksityisistä yrityksistä Hippokselle ovat tulossa ainakin ravintola ja päiväkoti.

Hippoksen alueen asuntorakentaminen alkaa vasta hankkeen toisessa vaiheessa eli liikuntatilojen rakentamisen jälkeen.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .