Hippos2020-hankkeesta valitettu hallinto-oikeuteen – kolmikko vaatii täytäntöönpanokieltoa

Jyväskylän kaupunginvaltuuston helmikuussa tekemästä Hippos-päätöksestä on valitettu Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen. Valituksessa haetaan myös täytäntöönpanokieltoa hankkeelle.

Valtuusto päätti helmikuussa, että se hyväksyy katetun jalkapallostadionin ja sitoumuksen enintään miljoonaan euroon vuosittain nousevat irtaimistokulut osaksi Hippos2020-hankkeen periaatelinjauksia.

Päätöksestä ovat valittaneet emeritusprofessori Kimmo Suomi, kaupungin pitkäaikainen liikuntajohtaja Pekka Sihvonen sekä niinikään pitkäaikainen tilapalveluiden projektipäällikkö Ilmo Viitanen.

Kolmikon mielestä valtuuston tekemä päätös pitää kumota, sillä se on lainvastainen, ja valtuusto on ylittänyt toimivaltansa.

Valituksessa tartutaan erityisesti Hippos-päätöksen miljoonan euron vuotuisiin irtaimistokuluihin.

"Tässä havaitaan suoralta kädeltä, että kiinteistöverotulojen korvamerkattu kohdennus tapahtuu yksityisen elinkeinoharjoittajan hyväksi", valituksessa todetaan.

Hippoksen rakentamisen pitäisi alkaa ensi syksynä.

Koivisto ei pidä todennäköisenä, että rakentaminen viivästyisi valituksen takia.

– Perehdymme valitukseen perusteellisesti, mutta meillä on jo olemassa lainvoimainen kaupunginvaltuuston päätös keväältä 2018. Nyt tehty valitus koskee vain rahoitusosuuden nostoa ja jalkapallostadionin kattamista, kaupunginjohtaja Timo Koivisto sanoo.

Elinkeinojohtaja Anne Sandelin lisää, että miljoona euroa vuodessa käytetään irtaimistoon, joka säilyy kaupungin omistuksessa.

– Se on irtaimistoa, jota kaupunki hankkii itselleen. Rahasummaa ei käytetä jalkapallohallin kattoon, eikä se mene yksityiselle, Sandelin sanoo.

Hippos2020-hankkeessa Hippokselle on tarkoitus rakentaa muun muassa monitoimiareena, harjoitusjäähallit, voimistelutalo, katettu jalkapallo­stadion, kahdeksankerroksinen areenakeskus, pysäköintiä ja liikuntapuisto sekä kaupallisia palveluja. Hippoksen rakentamisen kokonaishinta-arvio on 200 miljoonaa euroa. Hankkeen pääsijoittajat ovat Lehto Group Oyj ja Fennia Varainhoito Oy.

Jyväskylän kaupunki on mukana noin 10 prosentin osuudella. Uudesta Hippoksesta halutaan myös muun muassa liikunnan ja hyvinvoinnin tutkimuksen ja tuotekehityksen ykköspaikka.

23.3.2019 Korjattu Kimmo Suomen virheellinen titteli.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .