Hippos2020:n vastaus hankkeen kritisoijille: "Yksityiset toimijat rahoittavat Hipposta noin 10 kertaa enemmän kuin kaupunki"

Hippos2020-hankkeen projektipäällikkö Kari Halinen vastaa tänään Keskisuomalaisen mielipidepalstalla kysymyksiin, joita hanke on herättänyt.

Aiemmin tällä viikolla Pekka Sihvosen, Kimmo Suomen ja Ilpo Viitasen allekirjoittamassa kirjoituksessa todettiin muun muassa, että Hippos2020 on miljoonien lahjoitus veronmaksajilta. Lisäksi Sihvonen, Suomi ja Viitanen vihjasivat, että koko hankkeessa on kyse vain JYP Jyväskylä Oy:n taloudellisesta avustamisesta. He kritisoivat myös sitä, että alueen liikenne- ja pysäköintijärjestelyt ovat ratkaisematta, ja esittivät tukun muitakin avoimeksi jääneitä kysymyksiä.

Vastineessaan Halinen kertoo muun muassa, että kun jäähalliyhtiö perustettiin vuonna 2008, kyse ei ollut JYPin toiminnan tukemisesta. Samalla hyväksyttiin rahoitusmalli, jolla ratkaistiin kaupungin omistaman jäähallin peruskorjaus- ja modernisointitarpeet.

– Kaupunki toimii nyt tuolloin sovitun ja silloisen liikuntalautakunnan hyväksymän toimintamallin mukaisesti.

Uusi malli takaa seurojen tasapuolisen tukemisen

Liikennejärjestelyt tullaan Halisen mukaan hoitamaan kehittämällä nykyistä katuverkkoa. Kustannuksia tästä tulee noin 5 miljoonaa euroa, ja niistä vastaa kaupunki. Pysäköinnin kustannusarvio taas on noin 35 miljoonaa euroa ja sen kustannuksista vastaa tuleva Hippos Oy.

– Kaupungin sijoitukset ovat yhteensä siis noin 34 M€. Tonttien myynnistä kaupunki saa tuloja noin 27 M€. Yksityiset toimijat rahoittavat Hipposta noin 10 kertaa enemmän eli 270 M€, Halinen kirjoittaa.

Liikuntaseurojen tasapuolisuuskin on Halisen mukaan turvattu.

– Hippoksen uusi malli mahdollistaa avoimesti ja läpinäkyvästi seurojen tasapuolisen tukemisen vanhaan toimintatapaan verrattuna. Tavoitteena on, ettei ns. velkaseuroja pääse enää syntymään.

 

Lue Halisen vastine tästä.

Lue Sihvosen, Suomen ja Viitasen mielipidekirjoitus tästä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Mielipide: Iloa ja hyötyä Hippoksesta

Mielipide: Hippos 2020 on miljoonien lahjoitus veronmaksajilta

Uusimmat

Kotimaa

Keskusta haluaisi eläkerahastot tukemaan suomalaista omistajuutta, mutta yhtiöistä muistutetaan painoarvon olevan jo nyt korkea

Matot ehtii vielä pestä, vaikka kuivuminen kestää nyt pidempään kuin alkukesällä – lue tästä marttojen ohjeet

United Brotherhoodin johtajaksi epäillyn miehen mukaan jäsenten huumeidenkäytön valvominen virtsatesteillä oli veljeyttä: "Pidetään toisista huolta, kun joillain lähtee vähän laukalle"

Avohakkuista ei kannata luopua kokonaan – Jyväskylän yliopiston tuoreesta tutkimuksesta selviää, ettei ainoastaan jatkuvaan kasvatukseen siirtyminen ole järkevä vaihtoehto

OAJ listasi 18 "törkykuntaa", jotka lomauttavat opettajia heti lukuvuoden alussa – joukossa Karstula ja Ähtäri, katso koko lista

Ähtärin metsäpalo lähti hakkuujätteen poltosta – levisi kahdelle hakkuuaukealle ja metsään

Liikenneministeriö neuvottelee terveysturvallisuuden ohjeista joukkoliikenteeseen – Finnair edellyttää jo maskipakkoa, HSL suunnittelee asiaa

Jyväskylän entinen kehitysjohtaja Harri Hyvönen jättää SoteDigi Oy:n – uudella toimitusjohtajalla on IBM-tausta 

Virrat houkuttelee opiskelijoita: hulppea asuntoetu ja 400 euroa käteen

Ministeri Pekonen: Etätyösuosituksen päivittämistä aiheellista arvioida uudelleen

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.