Hirvenvasa jäi ikävästi loukkuun aitojen väliin Äänekoskella, poliisi auttoi takaisin luontoon – katso kuva

Tähän aikaan vuodesta ensimmäistä kertaa emoistaan vapaina kirmaavat hirvenvasat ovat vaara paitsi autoilijoille myös itselleen. Yksi tällainen nuori hirvi pääsi poliisin pelastamaksi Äänekoskella maanantain ja tiistain välisenä yönä.

Vasa oli jäänyt loukkoon harhailemaan hirviaitojen väliin. Poliisi otti vasan kiinni ja nosti sen aitojen ulkopuolelle.

Poliisi muistuttaa, että hirvivaara-liikennemerkki on aina syytä ottaa tosissaan. Merkit on pystytetty alueille, joissa hirvet tyypillisesti ylittävät maanteitä.

Lisäksi nuoret hirviaikuiset etsivät parhaillaan omia elinalueitaan, joten ne voivat liikkua myös alueilla, joissa hirviä tavataan harvemmin.

Tyypillisesti poliisi ei lähde paikalle, jos kolarin toisena osapuolena on peura tai kauris, ellei henkilövahinkoja ole sattunut tai tapauksessa ei epäillä rikosta. Näistäkin tapauksista on syytä ilmoittaa hätäkeskukseen heti tapahtumapaikalta, jotta mahdollisesti vahingoittunut eläin voidaan käydä korjaamassa pois.

Vaikka eläin palaisi metsään, se voi olla vakavasti loukkaantunut.

Huhtikuun loppuun mennessä Sisä-Suomen poliisilaitoksen alueella poliisin tietoon tulleita hirvikolareita oli sattunut 478. Keski-Suomessa hirvieläinten kanssa oli kolaroitu 88 kertaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.