Hirvi, sinikettu, seurakoira – heikoilla jäillä toikkaroivat eläimet työllistävät pelastuslaitosta Keski-Suomessa

Keski-Suomen pelastuslaitoksella on riittänyt pääsiäisenä töitä heikoilla jäillä liikkuneiden eläinten takia. Pelkästään Joutsan palomestari Lauri Laine naurahti selvittäneensä vuoronsa aikana kolmen eri eläimen pelastamista.

– Jäät ovat nyt todella hauraat. Kunhan pilkkimiehet pysyisivät rannoilla, Laine kommentoi.

Urakka alkoi myöhään lauantai-iltana, kun sivulliset ilmoittivat hirven uponneen jäihin Suontee-järvessä Joutsan keskustasta itään. Jäät olivat kantaneet hirven vasaa, mutta emo oli pudonnut jäihin, eikä päässyt omin voimin ylös. Pelastuslaitos rikkoi jäätä hirven edeltä siihen asti, että eläin sai jalkansa pohjaan.

– Hirvi oli pari tuntia vedessä, joten eläin oli selvästi kylmettynyt. Se jatkoi kuitenkin matkaansa ihan hyvävoimaisena, Laine kertoi.

Kello kolmen jälkeen pelastuslaitos joutui puolestaan pelastamaan omistajaltaan karanneen seurakoiran saaresta Iso Valklammessa. Kevytrakenteinen koira oli juossut jäitä pitkin saareen ja juuttunut siellä talutusnuorastaan puuhun kiinni. Saari sijaitsee muutaman kymmenen metrin päässä rannasta, mutta omistajalla ei ollut mitään mahdollisuutta hakea koiraansa jäitä pitkin.

– Menimme saareen pintapelastajan lauttojen ja sukelluspukujen avulla, ja koira saatiin takaisin omistajalleen, Laine kertoi.

Lisäksi Luhangassa Päijänteellä selvitettiin ilmeisesti tarhasta karanneen siniketun tilannetta. Sinikettu oli mennyt autioon saareen, ja ihmiset hälyttivät pelastuslaitoksen paikalle, koska eivät tunnistaneet eläintä. Kun pelastuslaitos pääsi saareen, köpötteli sinikettu kuitenkin jäitä pitkin seuraavaan saareen. Eläintä ei jahdattu pidempään, vaan siitä ilmoitettiin riistanhoitoyhdistykselle.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .