Hirvikolareiden määrä kasvoi Keski-Suomessa: 14 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten samaan aikaan

Hirvieläinkolarit lisääntyivät Keski-Suomessa vuodentakaisesta. Maakunnassa sattui elokuun alkuun 7.8. mennessä 258 hirvieläinkolaria, kun viime vuonna vastaavana ajankohtana onnettomuuksia oli 211. Kolareita oli siis 22 prosenttia enemmän.

Tänä vuonna hirvikolareita on ollut 89 kappaletta. Lisäystä viime vuoteen tuli 14 prosenttia siitä huolimatta, että hirvikanta on pienentynyt vuodentakaisesta. Valkohäntäpeurakolarien määrä oli sama kuin viime vuonna, 27 kappaletta.

Metsäkauriskolareita sattui 139 ja lisäystä viime vuoteen on 31 prosenttia. Jyväskylän ympäristössä metsäkauriskolareita oli jopa kaksinkertainen määrä viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna.

Soita hätänumeroon aina, kun törmäät hirvieläimeen

Hirvieläinkolareita tapahtuu syys-joulukuun aikana enemmän kuin muina vuodenaikoina, kun hämärä ja vilkas liikenne ajoittuvat samaan aikaan. Eläimet saa liikkeelle siirtyminen talvilaidunalueille ja metsästys.

Suomen Riistakeskus muistuttaa, että erityisesti syksyllä on syytä olla tarkkaavaisena liikenteessä ja hidastaa hirvivaroitusmerkkien alueella.

Onnettomuuden varalta voi tulostaa riistaonnettomuusmerkin osoitteesta riista.fi ja laittaa sen autoon. Merkissä on toimintaohjeet kolarin sattuessa ja sillä voi merkitä onnettomuuspaikan loukkaantuneen eläimen jäljittämisen helpottamiseksi.

Kolarista on soitettava aina hätänumeroon, josta hätäkeskus välittää tiedon mahdollisesti loukkaantuneesta eläimestä suurriistavirka-avun vapaaehtoisille, jotka käyvät tarkistamassa eläimen tilan ja tarvittaessa lopettavat sen.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .