Hoitokodin asukas sytytti palon kellarissa

Multialla sijaitsevan Vehkoon hoitokodin asukas sytytti pienen palon rakennuksen kellaritiloissa torstaina iltapäivällä. Hoitokodinjohtaja Ritva Peräaho kertoo, että asukas sytytti palamaan pienen vaatemytyn kellarissa sijaitsevan biljardihuoneen nurkassa.

Palo sammui ilmeisesti omia aikojaan, eikä sen synnyttämä savu riittänyt laukaisemaan palovaroitinta. Palon sytyttänyt asukas kertoi teostaan itse hoitokodin henkilökunnalle, joka ilmoitti asiasta hätäkeskukseen. Palokunta kävi varmuuden vuoksi tarkistamassa tilanteen paikan päällä. Hätäkeskus sai ilmoituksen pienestä palosta kello 13.39.

Peräahon mukaan palosta ei aiheutunut myöskään aineellisia tuhoja. Pelihuoneessa ei ollut juurikaan palavaa materiaalia.

Peräaholla ei ole tietoa sytyttäjän motiiveista. Hänen mukaansa nyt täytyy miettiä, aiheuttaako teko jotain järjestelyjä hoitokodissa.

– Meillä on säännölliset alkusammutusharjoitukset ja evakuointiharjoitukset, joita olemme yhdessä pelastustoimen kanssa tehneet. Meillä on tulossakin harjoitus vielä huhtikuussa, ja yhteistyö toimii todella hyvin, Peräaho kertoo.

Vehkoon hoitokoti tarjoaa asumispalveluita mielenterveys- ja päihdeongelmaisille. Hoitokodissa on 25 asukaspaikkaa, ja se sijaitsee noin 12 kilometriä Multian kirkonkylältä Väätäiskylän suuntaan.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .