Holkeri lahjoittaa kärsimysrahat hyväntekeväisyyteen

Valtioneuvos Harri Holkeri antaa hänelle tuomitut kärsimysrahat hyväntekeväisyyteen.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Holkeriin törmänneen myymälävarkaan maksamaan tämän oikeus- ja sairaalakulut. Lisäksi mies joutuu pulittamaan Holkerille 8 400 euroa kivusta, särystä ja pysyvästä haitasta.

- Vastaanotan korvauksen välittömistä kustannuksista. Sen sijaan kipua, särkyä ja muuta sen kaltaista en pysty hinnoittelemaan itselleni, sanoi Holkeri torstaina käräjäoikeuden aulassa pian tuomion julistamisen jälkeen.

Hän kertoi päättäneensä, että jakaa kärsimyksestä tuomitut korvaukset kahteen osaan. Toinen osa menee Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon ja toinen Suomen kirkon ulkomaanavulle.

Korvausrahojen saaminen saattaa ottaa aikaa, sillä tuomion saanut kolmekymppinen helsinkiläismies kertoi oikeudessa olevansa työtön. Hänen tuloillaan syyksi luetuista näpistyksestä, vamman tuottamuksesta ja puunuijan hallussapidosta tuomituista 40:stä päiväsakosta kertyy maksettavaa 240 euroa.

Törmääjä pyysi anteeksi

Holkerin loukkaantumisen aiheuttanut törmäys sattui vuosi sitten Helsingin Kruununhaassa. Hän oli menossa sisään Kirkkokadulla sijaitsevaan Alepaan, kun tuli tönäistyksi ovella kumoon.

Myyjää paennut näpistelijä kertoi oikeudessa, että oli humalassa eikä muista törmäystä. Hän kuitenkin myönsi tapahtuman ja pahoitteli sitä useaan otteeseen.

- Ensin pyytäisin anteeksi. Mitään tarkoitusta ei ollut vahingoittaa, mies aloitti oman puheenvuoronsa.

Hän sanoi, ettei huomannut kenenkään kaatuneen, vaan kuuli tapahtuneesta myöhemmin kuulusteluissa. Holkeri sai törmäyksessä leikkausta vaatineen lonkkavamman, josta arvioitiin jäävän pysyvää haittaa.

Silminnähden vaivalloisesti kävellyt Holkeri ei halunnut sanoa mitään terveydestään. Häntä koskevat lääkärinlausunnot käsiteltiin oikeudessa suljetuin ovin.

- Kun terveyteni ei ole mitenkään kohentumassa, vaikka siitä sanoisin, olen päättänyt, etten siitä mitään lausu, hän sanoi.