Hongkongin eristyshotellin suomalaiset reippaina

Hongkongin hotellikaranteeniin jämähtäneet neljä suomalaista ovat sopeutuneet tilanteeseen hyvin, konsuli Ulpu Koskinen Hongkongin pääkonsulaatista arvioi.

Kaikki suomalaiset voivat hyvin, eikä heillä ole ilmennyt influenssaoireita. Hotelliin eristetyiltä asiakkailta mitataan lämpö kerran päivässä. Jos kuumeoireita esiintyy, mitataan lämpö kolme kertaa päivässä ja sairastunut viedään sairaalahoitoon.

Karanteenissa on yksi suomalaispariskunta ja lisäksi kaksi suomalaisnaista ulkomaalaisine miehineen. Hotelliin eristettyjä on kehotettu pysymään huoneissaan, joihin heille tarjoillaan ruokaa. Tilanteen edistymisestä taas kerrotaan ovien ali sujautetuilla tiedotteilla.

Paikalliset viranomaiset ovat tiedottaneet tilanteesta melko nihkeästi. Esimerkiksi se, että hotellissa on neljä suomalaista, varmistui vasta tänään. Eilen pääkonsulaatilla oli varma tieto vain yhdestä suomalaismatkailijasta.

Hongkongin viranomaiset eristivät Metropark-hotellin toissa päivänä, kun hotellissa asuneella miehellä todettiin sikainfluenssa. Hotellissa asuvat joutuvat olemaan karanteenissa perjantaihin saakka.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.