Hongkongin karanteenihotellin suomalaiset vielä reippaina

Hongkongin hotellikaranteeniin jämähtäneet neljä suomalaista ovat sopeutuneet tilanteeseen hyvin, konsuli Ulpu Koskinen Hongkongin pääkonsulaatista arvioi.

Kaikki suomalaiset voivat hyvin, eikä heillä ole ilmennyt influenssaoireita. Hotelliin eristetyiltä asiakkailta mitataan lämpö kerran päivässä. Jos kuumeoireita esiintyy, mitataan lämpö kolme kertaa päivässä ja sairastunut viedään sairaalahoitoon. Koskisen saamien tietojen mukaan hotellista ei ole toistaiseksi löytynyt sikainfluenssaa.

Karanteenissa on yksi suomalaispariskunta ja lisäksi kaksi suomalaisnaista ulkomaalaisine miehineen. Hotelliin eristettyjä on kehotettu pysymään huoneissaan, joihin heille tarjoillaan ruokaa. Tilanteen edistymisestä taas kerrotaan ovien ali sujautetuilla tiedotteilla.

- Kukaan ei onneksi joudu kuluttamaan aikaansa erityksessä yksin, Koskinen pohtii.

Koskisen mukaan nyt voidaan vain odottaa ajan kulumista. Hän on jo kysellyt, tarvitsevatko mottiin joutuneet konsulaatista esimerkiksi kirjoja ja pelikortteja.

Paikalliset viranomaiset ovat tiedottaneet tilanteesta melko nihkeästi. Esimerkiksi se, että hotellissa on neljä suomalaista, varmistui vasta sunnuntaina. Lauantaina pääkonsulaatilla oli varma tieto vain yhdestä suomalaismatkailijasta.

Hongkongin viranomaiset eristivät Metropark-hotellin perjantaina, kun hotellissa asuneella miehellä todettiin sikainfluenssa. Suomalaiset, kuten kaikki muutkin hotellissa asuvat, joutuvat olemaan karanteenissa perjantaihin saakka. Suomalaiset olivat saapuneet Hongkongiin alunperin vain pitkäksi viikonlopuksi lomalle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.