Hope ry aloitti keräyksen vähävaraisille lapsiperheille

Lasten hyväntekeväisyysyhdistys Hope ry on aloittanut lasten vaate- ja tavarakeräyksen yhdessä K-Rauta Palokan kanssa.

Toisin kuin Ilta-Sanomat ja Keskisuomalaisen verkkolehti uutisoivat lauantaina, keräystä ei käynnistetty tulipalossa omaisuutensa menettäneen jyväskyläläisen perheen tukemiseksi.

Halssilassa asunut Susanna Talassalo ja hänen neljä lastaan joutuivat tilapäismajoitukseen, kun tuli tuhosi perheen rivitaloasunnon 20. marraskuuta. Talassalo katsoi siskonsa kanssa illalla elokuvaa, kun hän havahtui yläkerrasta tulleeseen savuun. Sauna oli syttynyt tuleen yläkerrassa, jonka makuuhuoneissa lapset nukkuivat. Äiti joutui pelastamaan yhden lapsistaan sankan savun seasta.

Pelastuslaitos sai palon rajatuksi saunaan, mutta asunto kärsi mittavat vesi- ja savuvahingot. Palon syttymissyy on yhä epäselvä. Saunassa oli kuivumassa pyykkiä, ei kuitenkaan kiukaan päällä.

Perhe joutuu elämään tilapäismajoituksessa asunnon remontin ajan, ehkä jopa kuukausia. Joulun perhe viettää mummolassa.

Talassalolla on Ilta-Sanomien mukaan takanaan tuore avioero, eikä hän ollut ehtinyt hoitaa lunastamansa kodin vakuutusta kuntoon. Perhe menetti käytännössä kaiken.

- Kaikista suurin murhe on kuitenkin lapsista, jotka menettivät kaikki tärkeät juttunsa. Niiden rinnalla ei voi rahallista menetystä ajatellakaan, Talassalo sanoo Ilta-Sanomille.

- Toki olemme keränneet lahjoitusten joukosta myös Susannalle tavaraa, jolla pääsee aloittamaan arkeaan. Keräyksestä apu menee muillekin paikallisille, vähävaraisille lapsiperheille, Jenni Parkkonen Hope - Yhdessä ja Yhteisesti ry:stä korostaa.

Jyväskylän Hopen mukaan keräykseen ei toivota rahaa, vaan nimen omaan pelkkiä tavaralahjoituksia. Mahdolliset keräykseen liittyvät yhteydenotot voi lähettää osoitteeseen jenni.parkkonen@hopeyhdistys.fi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .