Hormonilähetys meni väärään osoitteeseen – poliisi pääsi kymmenien kilojen amfetamiinierän jäljille

Poliisi kertoo takavarikoineensa 48,8 kiloa amfetamiinia elokuussa Helsingissä. Huumausaineet takavarikoitiin poliisin mukaan maastokätköistä, autosta ja asunnosta pääasiassa Pohjois-Helsingin alueella. Huumausaineiden lisäksi poliisi takavarikoi yli 100 000 euroa käteistä rahaa.

Poliisin mukaan tutkinta käynnistyi, kun iso hormonilähetys meni vahingossa väärään osoitteeseen. Jutun tutkija alkoi epäillä, että kyse on jostakin isommasta kuviosta. Nyt poliisi uskoo, että kyseessä on ulkomailta johdettu rikollisorganisaatio, joka on tuonut amfetamiinia ulkomailta Suomeen myytäväksi.

Ketjun salakuljetusosuuden tutkinta on vielä kesken. Kokonaisuuteen epäillään liittyvän myös rahanpesua, koska organisaation jäsenet ovat lähettäneet rahaa ulkomaille.

Epäiltyjä on yli kymmenen, joista seitsemän on vangittu. Etsintäkuulutettu pääepäilty on poliisin mukaan toistaiseksi tavoittamatta.

– Kyseessä on ulkomailta johdettu rikollisorganisaatio, joka on toiminut Suomessa ainakin tämän vuoden alusta saakka. Epäillyt ovat seitsemän eri maan kansalaisia. Poliisin tietojen mukaan pääepäilty on vastannut salakuljetuksen, levityksen ja myynnin organisoinnista ulkomailta käsin, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Toni Uusikivi Helsingin poliisilaitokselta tiedotteessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.