Hornet-hävittäjän seuraajaehdokkaat nähdään Tikkakosken kesäisessä lentonäytöksessä

Ilmavoimat 100 vuotta -juhlalentonäytöksen maanäyttely esittelee kaikki Hornet-hävittäjän seuraajaehdokkaat Tikkakoskella kesäkuussa. Lentokonevalmistajat BAE Systems, Boeing, Dassault Aviation, Lockheed Martin Aeronautics ja Saab osallistuvat tapahtumaan.

Kaikki mukana olevat yhtiöt rakentavat alueelle oman esittelytilan, jossa yleisö voi vierailla ja tutustua tarjolla olevaan teknologiaan. Vielä ei ole varmaa, että kaikki koneet nähtäisiin myös ilmassa. Koneiden omistus vaikuttaa lentämiseen näytöksessä.

– Näytöksessä esiintyvät koneet eivät tavallisesti ole tehtaan omistuksessa olevia koneita, vaan ne tulevat käyttäjämaiden ilmavoimista, kertoo lentonäytöksen tapahtumajohtaja Jarmo Majapuro.

Majapuro ennakoi, että lentävistä koneista saadaan uutisia pääsiäisen jälkeen. Ilmavoimien komentaja Sampo Eskelinen kertoi tiedotustilaisuudessaan tammikuussa, että lentokonevalmistajille lähetetään tarjouspyynnöt huhti–toukokuussa.

Juhlalentonäytös järjestetään Jyväskylässä, Tikkakoskella 16.–17. kesäkuuta. Suomen Ilmailuliitto vastaa tapahtuman järjestämisestä yhteistyössä Keski-Suomen Ilmailijoiden kanssa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .