Hotelli Keurusselkä on myynnissä – "rakennukset edellyttävät suuria välittömiä ja pitkäntähtäimen peruskorjaustöitä"

Keuruulla toimiva Hotelli Keurusselkä on myynnissä. Kylpylähotellin kiinteistökokonaisuuden omistaa Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Elo, ja myyntityön neuvonantajana on jyväskyläläinen kiinteistöalan asiantuntijayritys Realtrust Oy.

Keurusselän rannalla oleva hotellikokonaisuus muodostuu noin 10,8 hehtaarin maa-alueesta, kahdesta hotellirakennuksesta sekä rantasaunasta ja -kahvilasta. Kiinteistöllä on omaa rantaviivaa yli 700 metriä.

 

Hotellin historia ulottuu 1940-luvulle: hotelleista vanhempi, Lomahotelli, on valmistunut vuonna 1949. Nykyisen päähotellin rakennustyöt alkoivat vuonna 1972. Osa tiloista tuhoutui tulipalossa vuonna 1977, minkä jälkeen ne rakennettiin uudelleen.

Päähotellia on laajennettu vaiheittain. Tätä nykyä se pitää sisällään 61 hotellihuonetta, ravintola- ja tanssisalin, kylpylä- ja kokousosaston sekä tanssipaviljongin. Lomahotellissa on 32 hotellihuonetta.

 

– Rakennuskannalla on maisemallisesti ja paikallishistoriallisesti merkittäviä arvoja. Rakennus- ja kulttuurihistorialliset suojelutavoitteet kohdistuvat erityisesti vanhaan Lomahotelliin, kertoo Realtrustin toimitusjohtaja Juha Takala.

Hän toteaa hotellin rakennusten edellyttävän "suuria välittömiä ja pitkäntähtäimen peruskorjaustöitä". Mahdollisiin muutostöihin ja käyttötarkoituksen muutoksiin tarvitaan museoviranomaisen hyväksyntä.

Hotellin toimintaa on vetänyt kesästä 2015 Loma-Keuruu Oy. Sen vuokrasopimus päättyy tulevana kesänä.

Keurusselän omisti Lomaliitto joulukuuhun 2009, jolloin se päätyi konkurssiin. Päävelkojana ollut Elo lunasti kiinteistöt keväällä 2017 pakkohuutokaupassa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .