Hotelliaamupalalta suoraan synnytykseen – Matkaa tuli peräti 270 kilometriä

Kekkolassa Jyväskylässä asuu pariskunta, joka alkaa olla tuttavapiirissään kuuluisa erikoisten sattumusten hotelliöistään.

Tapaus yksi on kolmen kesän takaa Jyväskylästä. Jenna-Maria, 30, ja Juha-Tapio Teno, 32, olivat tulleet hotelli Alexandraan viettämään hääyötään. Aamuyöllä alkoi pirinä. Se paljastui palohälytykseksi. Koko hotelli tyhjennettiin.

– Joku oli laukaissut vaahtosammuttimen. Käytävä meidänkin huoneen edustalta oli ihan jauheessa, pariskunta kertoi.

Ulkona meni parikymmentä minuuttia.

Hääyönä oli pirissyt jo aiemmin. Syynä olivat herätyskellot, joita kaaso ja bestman olivat piilottaneet hääparin hotellihuoneeseen.

Tapaus kaksi on tuore ja sijoittuu Helsinkiin. Tenot olivat matkustaneet sinne viettämään ”viimeistä kahdenkeskistä viikonloppua ennen esikoisen syntymää”. Laskettuun aikaan oli kaksi ja puoli viikkoa.

Päivällä shoppailtiin muutamia puuttuneita lastentarvikkeita. Sitten mentiin ravintolaan syömään. Yöksi majoituttiin hotelli Torniin. Uni katkesi aamuyöllä.

– Lapsivedet menivät.

Supistuksia ei vielä kuulunut. Keski-Suomen keskussairaalasta, jonne Tenot soittivat, kehotettiin ottamaan rauhallisesti. Kotimatkalle lähdettiin aamupalan jälkeen.

Hotellivirkailijan ilme oli näkemisen arvoinen, kun Tenot palauttivat avaimet receptioniin.

– Virkailija kysyi, miten meillä oli mennyt. Kerroimme että hyvin – mutta että nyt pitää lähteä synnyttämään Jyväskylään.

– Matka meni hyvin.

Tyttö syntyi illalla.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .