Hotellin tulipalon tutkinta Hämeessä tyssäsi epäillyn puuttumiseen

Paloa on tutkittu tuhotyönä, sillä hotellin ikkuna oli rikottu ja melkein heti sen jälkeen hotellissa syttyi tulipalo.

Hämeen poliisi keskeyttää Asikkalassa hotelli Tallukan tulipalon tutkinnan. Syynä on se, ettei poliisilla ole tiedossa epäiltyä.

Poliisi kertoo, että paikalta on otettu näyte, josta on saatu dna-tunniste. Sen jättäjän henkilöllisyys on kuitenkin pimennossa. Poliisi aikoo jatkaa esitutkintaa, jos henkilöllisyys selviää tai muuten tulee edellytyksiä tutkintaan.

Hälytys tulipalosta tuli 12. joulukuuta yöllä. Paloa on tutkittu tuhotyönä, sillä hotellin ikkuna oli rikottu ja melkein heti sen jälkeen hotellissa syttyi tulipalo. Palo aiheutti laajat savuvahingot. Keskusrikospoliisin laboratoriotutkimusten tulosten mukaan paikalta otetuissa näytteissä oli jäänteitä palavasta nesteestä.

Tallukkaan oltiin joulukuussa avaamassa vastaanottokeskusta.

Tutkinnan aikana poliisi otti kiinni ja kuulusteli yhtä miestä rikoksesta epäiltynä. Mies oli poliisin mukaan noin päivää ennen paloa soittanut hätäkeskukseen ja uhannut sytyttää hotellissa palon. Esitutkinnassa kuitenkin selvisi, ettei ollut todennäköisiä syitä epäillä miestä teosta.

Poliisi kaipaa yhä vihjeitä palosta. Niitä voi ilmoittaa osoitteeseen vihjeet.hame@poliisi.fi tai numeroon 0295 414 222.