Housuihin pukeutuneita naisia teloitettiin

Punaisten naisten teloitusten motiivina on ollut tutkija Marjo Liukkosen mukaan muun muassa rotuhygienia ja porvarillisen seksuaalisuuden suojeleminen.

– Punaiset naiset haluttiin nähdä hillittöminä seksuaalisina ihmisinä, jotka voisivat tärvellä herkät porvariston miehet, Liukkonen sanoo.

Hän jatkaa, että sisällissodan naisvankien teloitukset ovat esimerkki siitä, mihin yhden ryhmän demonisointi voi johtaa.

Liukkosen mukaan pitkään pidettiin myyttinä, että esimerkiksi naisten pukeutumisella housuihin olisi ollut tekemistä teloitusten kanssa.

Käydessään läpi naisten pidätyskortteja Liukkonen kuitenkin sai tälle vahvistuksen. Teloitetuiksi olivat joutuneet lähes kaikki naiset, jotka olivat pukeutuneet housuihin.

Aiemmissa tutkimuksissa on väitetty, ettei vankileireillä tehdyistä raiskauksista ole todisteita. Monet vangit ovat kuitenkin kertoneet raiskauksista muistelmissaan, joita Liukkonen käytti tutkimuksensa aineistona. Tekijöinä olivat suomalaiset ja saksalaiset.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Laukaan naudat yritetään sittenkin viedä teuraaksi – Ellei se onnistu, eläimet ammutaan: "Kukaan ei tiedä, missä lauma nyt on"

Nuorisokeskus Piispala sai uuden johtajan Kannonkoskella

Suomalaistutkimus: Nuoruuden vakavalla mielenterveyden häiriöllä yhteys alhaisiin tuloihin ja työttömyyteen aikuisena

Huumekuski kaasutti kohti lasten jalkapalloturnausta Jyväskylässä – matka loppui rajuun törmäykseen

Matkailuvaikuttaja Jouni Palosaari vapautui hovissa syytteestä hiihtohissijupakassa, josta Kittilän kunnan hallinnon sekasorto alkoi

Mannerheimintie suljetaan ja Kauppatori ammottaa tyhjyyttään – Putinin vierailu vaikuttaa Helsingin liikenteeseen laajalti

Päiväkodin leipomishetki johti palohälytykseen Korpilahdella: "Nopeasti saimme 100 lasta pihalle"

Näin kokoomus nostaisi työllisyyttä: ansiosidonnaiseen porrastus, työttömyysputki pois, lisää paikallista sopimista...

Pieni maastopalo yöllä Jyväskylän Harjulla: "Ja tietysti nuotion sytyttäjät olivat jo häipyneet paikalta"

Kyläkaupasta pieneksi tavarataloksi kasvanut Pylkön Jätti lopettaa toimintansa Pylkönmäellä – tilalle avautuu syyskuussa M-Market

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.