Hovi jätti naiset korvauksitta kevytsavuke-
jutussa

Helsingin hovioikeus on hylännyt kahden naisen nostamat korvauskanteet tupakkayhtiöitä vastaan. Naiset vaativat Amer Sportsilta ja British American Tobacco Finlandilta yhteensä 200 000 euron korvausta tupakoinnin terveyshaitoista.

Lapsena tupakoinnin aloittaneet naiset ovat sairastuneet muun muassa keuhkosyöpään ja keuhkoahtaumatautiin. Oikeus katsoi, etteivät tupakkayhtiöt olleet vastuussa sairastumisista.

Naiset hävisivät kiistan myös käräjäoikeudessa toissa vuonna. Heidät on kummatkin tuomittu maksamaan oikeudenkäyntikuluja molempien oikeusasteiden osalta 400 000 euroa. Käräjäoikeuden tuomion jälkeen naisia avustava emeritusprofessori Erkki Aurejärvi kuitenkin sanoi, etteivät naiset itse vastaa korvauksista, vaan niitä varten on toisenlainen järjestely.

Oikeusprosessi alkoi vuonna 2005. Aluksi kantajia oli neljä, mutta yksi kuoli ja toinen luopui jutusta terveydellisistä syistä.

Aurejärvi on kerran aiemminkin organisoinut oikeustaistelun tupakkayhtiöitä vastaan. Silloin juttu päättyi korkeimmassa oikeudessa äänin 4-1 yhtiöiden voittoon.

- Olen pettynyt, Aurejärvi sanoi tuoreeltaan hovioikeuden tuomion antamisen jälkeen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Mopovandaalit iskivät nyt Kuokkalan yhtenäiskoulun tekonurmelle – "ei taida olla kypärän alla kovin paljon järkeä"

Itäsuomalaiselle leirintäalueyrittäjälle syytteet nuorten kesätyöntekijöiden seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja ahdistelusta

Poliisihallitus löysi rahapelien ikärajavalvonnasta vakavia puutteita –  vain joka neljättä nuorta pyydettiin todistamaan ikänsä

Emeritusprofessori Haaviston rikosepäilystä: "Heittää varjon presidenttihaaveiden ylle"

Vastaava lääkäri: Korona nostaa taas päätään Keski-Suomessa, testimäärät Jyväskylässä jyrkässä nousussa – "Tällä viikolla tulee uusia tautitapauksia"

Raati testasi markkinoiden kuusi käsidesiä – voittaja erottui tuoksulla ja tuntumalla

Helsingin hovioikeus kovensi sarjahyväksikäyttäjän tuomiota – mies myi nuorille nuuskaa, jotta nämä suostuisivat seksuaalisiin puheisiin ja tekoihin

EU:n elpymisvälineen koko tai lainojen ja avustusten suhde ei muuttunut huippukokouksen alla – Marin Twitterissä: Ehdotuksessa askelia oikeaan suuntaan, mutta elpymisvälineessä vielä työtä

Oikeustieteellisiin opintoihin otetaan ilmoitettua enemmän opiskelijoita pisteytysvirheen takia

THL: Keski-Suomessa yksi uusi koronavirustartunta – pitkä nollaputki katkesi

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.