Hovi lievensi keskisuomalaisen nuoriso-ohjaajan seksuaalisesta ahdistelusta saamaa tuomiota

Vaasan hovioikeus on lieventänyt keskisuomalaisen nuoriso-ohjaajan saamaa rikostuomiota seksuaalisesta ahdistelusta. 44-vuotias mies piti Keski-Suomen käräjäoikeudesta saamaansa 60 päivän ehdollista vankeustuomiota liian ankarana ja vaati vankeuden lieventämistä sakoiksi. Mies perusteli vaatimustaan sillä, ettei teko ollut lajissaan vakava, ja että hän oli tehnyt uhrinsa kanssa sovinnon tuhannen euron korvauksesta ennen oikeudenkäyntiä.

Asianomistaja vaati vaatimuksen hylkäämistä, mutta asian syyttäjä myönsi miehen vaatimuksen oikeaksi. Myös hovioikeus katsoi, ettei tekoa voida katsoa lajissaan niin vakavaksi, että siitä olisi tuomittava vankeusrangaistus. Hovin mukaan myös sovinto korvauksen osalta voidaan ottaa huomioon rangaistuksen mittaamisessa. Mies sai hovioikeudesta seksuaalisesta ahdistelusta 60 päiväsakon, 1 260 euron tuomion.

Mies syyllistyi rikokseen koskettamalla täysi-ikäistä asianomistajaa urheiluharjoituksissa takapuolesta ja rinnoista, halaamalla, makaamalla hänen päällään ja painamalla hänet seinää vasten. Ahdistelua tapahtui useissa harjoituksissa 1,5 kuukauden aikana. Rikos tapahtui pienessä keskisuomalaisessa kunnassa 2016.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .