Hovioikeus ei muuttanut pakkosterilisaatio-kirjoituksista annettua tuomiota

Perussuomalaisista erotettu Olli Sademies esitti muun muassa afrikkalaistaustaisten maahanmuuttajien lapsimäärää rajoitettavaksi afrikkalaismiesten pakkosterilisaatiolla.

Helsingin hovioikeus ei muuta käräjäoikeuden tuomiota, jossa perussuomalaisista erotettu helsinkiläispoliitikko Olli Sademies sai sakkoja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Sademies tuomittiin käräjäoikeudessa 50 päiväsakkoon vuoden 2015 Facebook-kirjoittelustaan.

Sademies esitti muun muassa afrikkalaistaustaisten maahanmuuttajien lapsimäärää rajoitettavaksi afrikkalaismiesten pakkosterilisaatiolla. Hän myös ehdotti maahanmuuttajille joukkorangaistuksia ja kuvasi heitä elukoiksi.

Sademies vaati hovioikeudessa syytteen hylkäämistä. Hänen mukaansa kyse oli muun muassa poliittisen keskustelun avaamisesta ja yrityksestä kiinnittää huomiota rikosten ennaltaehkäisyn tärkeyteen.

Hovioikeus katsoo, että aihetta käräjäoikeuden tuomion muuttamiseen ei ole. Hovioikeus perustelee ratkaisuaan sillä, että Sademiehen kirjoituksissa tehdyt ehdotukset loukkaavat kyseisiin ryhmiin kuuluvien ihmisarvoa.

– Kysymys ei ole yhteiskunnallisessa keskustelussa sallitusta provosoinnista tai liioittelusta, vaan lausumista, jotka ihmisarvoa loukkaavina panettelevat ja solvaavat kyseisiä ryhmiä ja niihin kuuluvia, hovioikeus katsoo.

Käräjäoikeus otti huomioon, että Sademies julkaisi kirjoitukset kunnallispoliitikkona. Hän on myös entinen poliisivirkamies. Nämä huomioiden osa ihmisistä on hyvinkin ottanut kirjoitukset todesta, käräjäoikeus arvioi.

Uusimmat

Kotimaa

Tykistöupseeri piirsi kannonnokassa kosmoskynällä nuotteja vihkoon – elokuussa tämän suosikkisäveltäjän arkiston aarteita lauletaan keskellä metsää Viitasaarella

Ex-työministeri Lauri Ihalainen listasi kymmenen keinoa työllisyyden parantamiseksi – yksi niistä on työllistymisseteli

Ilmassa ollut varjoliitäjä teki hälytyksen kytevästä hakekasasta Viitasaarella

Henkilöauto ajoi ulos Keuruulla – kuski ei itsekään tiennyt, miten auto päätyi ojaan

Ilmavoimamuseon pienet vieraat saivat uuden menopelin – "Muunnettiin staattisen hauskanpidonpuolustuksen tehtäviin"

"Enkä itse näe suurta eroa Israelin valtion ja Isisin välillä"  –  kansanedustajaksi valittu al-Taee pyytää anteeksi kirjoituksiaan

Neljä autoa peräänajokolarissa Nelostiellä Viitasaaren keskustan kohdalla – pohjoiseen menevä ajokaista suljettiin onnettomuuden vuoksi

Muuramen kunta yrittää herättää Riihivuoren laskettelukeskuksen henkiin: aloitti rinneyrittäjän etsinnän

Mies raiskasi 14-vuotiaan toistuvasti, tuomittiin viideksi vuodeksi vankeuteen

Täydennystä viinitarjoiluun voi hakea vielä lauantaina – katso pääsiäisen muistilista aukioloista ja joukkoliikenteen aikatauluista

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.