Hovioikeus hylkäsi Adultan johdon miljoonakorvaukset

Konkurssipesä vaati yli 32 miljoonan korvauksia entisiltä hallituksen jäseniltä ja entiseltä toimitusjohtajalta.

Helsingin hovioikeus hylkäsi tänään korvausvaatimukset aikuiskoulutusyhtiö Adultan jutussa. Adultan konkurssipesä vaati yli 32 miljoonan korvauksia entisiltä hallituksen jäseniltä ja entiseltä toimitusjohtajalta.

Hovioikeuden mukaan korvausvaatimukselle ei ole perusteita.

Adulta päätyi konkurssiin vuonna 2010. Yhtiö ei pystynyt maksamaan usean vuoden valtionosuuksia, jotka korkein hallinto-oikeus määräsi sen palauttamaan.

Opetusministeriö vaati valtionosuuksia takaisin, koska se oli havainnut vakavia puutteita yhtiön oppisopimuskoulutuksessa. Muun muassa opiskelijoiden henkilökohtaisissa opiskelusuunnitelmissa oli oleellisia puutteita tai ne puuttuivat kokonaan.

Valtionosuusjupakkaan liittyi epäily avustuspetoksesta. Tuusulan käräjäoikeus hylkäsi kuitenkin kaikki siihen liittyneet syytteet vuonna 2015.

Vahingonkorvausvaatimukset hylkäävässä päätöksessään Helsingin hovioikeus katsoo, että toimitusjohtaja ja hallituksen jäsenet eivät ole syyllistyneet edes lievään huolimattomuuteen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Muokattu jutun alkua: hovioikeus hylkäsi korvausvaatimukset kokonaan. Aiemmin jutussa sanottiin, että Adultan johtohenkilöiden ei tarvitse maksaa vahingonkorvauksia.