Yritti raiskata pullolla – tuomio koveni hovioikeudessa

Vaasan hovioikeus on korottanut jyväskyläläismiehen törkeän raiskauksen yrityksestä, ryöstön yrityksestä sekä kahdesta pahoinpitelystä saamaa tuomiota. Keski-Suomen käräjäoikeus tuomitsi miehelle ehdotonta vankeutta yhden vuoden ja 10 kuukautta. Syyttäjän valituksen johdosta hovioikeus kovensi 21-vuotiaan Ville Erik Winston Pylväläisen tuomion 2,5 vuodeksi ehdotonta vankeutta. Myös tuomittu oli valittanut hovioikeuteen.

Koska hovioikeus salasi ratkaisunsa, eikä antanut päätöksestään julkista selostetta, ei valitusten sisällöstä ja rangaistuksen koventamisen perusteista ole tietoa. Käräjäoikeuden tuomiostaan viime vuonna antaman julkisen selosteen mukaan teko tapahtui Jyväskylässä yksityisasunnossa kesäkuussa 2014. Oikeus katsoi tuomitun muun muassa läpsineen tai potkaisseen uhria, kaataneen kaljaa hänen päälleen, tönäisseen tämän lattialle, viiltäneen häntä teräaseella jalkaan ja yrittäneen työntää mehu- tai kaljapulloa naisen housuvaipan alle sukupuolielimeen.

Oikeus piti tekoa erityisen julmana, koska se kohdistui lähes liikuntakyvyttömään ja päihtyneeseen naiseen, joka ei pystynyt puolustamaan koskemattomuuttaan. Nöyryyttäväksi oikeus katsoi teon, sillä paikalla oli muitakin henkilöiltä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .