Hovioikeus piti hepatiitilla kauppiaita uhanneen varkaan tekoa ryöstönä ja tuomitsi vankilaan

Vaasan hovioikeus korotti tuomiota ja muunsi vankeuden ehdollisesta ehdottomaksi.

Vaasan hovioikeus on korottanut pakoaan estäneitä kauppiaita kohtaan väkivaltaisesti käyttäytyneen myymälävarkaan tuomiota. Hovioikeus piti teko varkauden sijaan ryöstönä ja kovensi 29-vuotiaan naisen tuomion yhdeksi vuodeksi ja kahdeksi kuukaudeksi vankeutta. Samalla hovioikeus määräsi täytäntöönpantavaksi myös aiemman tuomion rangaistuksen ja määräsi ehdollisen vankeuden ehdottomaksi. Keski-Suomen käräjäoikeudesta nainen sai aiemmin 11 kuukautta ehdollista vankeutta. Tuomio tuli kaikkiaan 21 rikoksesta. Aiemmassa tuomiossa rikoksia oli yhteensä 31.

Ryöstö tapahtui helmikuussa 2016 Jyväskylässä, jossa kauppiaat havaitsivat naisen varastavan myymälästään elintarvikkeita. He yrittivät pysäyttää varasta, jolloin tämä käyttäytyi uhkaavasti muun muassa huitoen laukullaan sekä lyöden ja heitellen elintarvikkeita. Lisäksi hän uhkasi kauppiaita c-hepatiitilla. Taskussaan hänellä oli injektioruisku.

Hovioikeus ei pitänyt naisen käyttämää väkivaltaa tai sen uhkaa vähäisenä ja piti tekoa myös kokonaisuutena arvostellen vakavana.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .