Hovioikeuteen henkirikostuomiosta valittanut turvapaikanhakija kiistää syyllistyneensä tappoon

Turvapaikanhakijan mielestä uhrin kuolema johtui kaatumisesta ja pään lyömisestä koivuun.

Kajaanin Otanmäen henkirikoksesta tuomittu mies kiistää syyllistyneensä tappoon tai törkeään kuolemantuottamukseen. Puolustuksen mukaan uhrin kuolema johtui kaatumisesta ja pään lyömisestä puuhun.

Puolustuksen mukaan kyseessä oli ryöstörikos. Ryöstön ja rajun pahoinpitelyn uhriksi joutunut 52-vuotias mies oli vahvassa humalatilassa.

Juttua käsitellään tänään Rovaniemen hovioikeudessa. Kainuun käräjäoikeus tuomitsi aiemmin irakilaisen turvapaikanhakijan lähes 11 vuoden vankeuteen taposta ja törkeästä ryöstöstä.

Toinen turvapaikanhakija tuomittiin käräjäoikeudessa kuuden vuoden vankeuteen törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä petoksesta. Hän ei valittanut tuomiostaan hovioikeuteen.

Puolustus katsoi hovioikeudessa, että vastuu ryöstöstä ja sen ideoinnista oli vahvasti lievemmän tuomion saaneen miehen kontolla.

Taposta tuomittu irakilaismies on vaihtanut puolustajaansa käräjäoikeuskäsittelyn jälkeen. Uusi puolustaja arvosteli hovioikeudessa entisen puolustajan toimintaa.

Viime vuoden syyskuussa kaksi turvapaikanhakijaa yritti väkivallalla saada 52-vuotiaalta mieheltä pankkikortin tunnusluvun ja sen avulla rahaa. Uhrin tilillä ei kuitenkaan rahaa ollut, joten miehet jäivät ilman saalista.

Henkirikos sai laajasti julkisuutta syksyllä 2016. Tapahtumat olivat osaltaan vauhdittamassa Otanmäessä sijainneen SPR:n ylläpitämän vastaanottokeskuksen lakkauttamista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Henkilöauto törmäsi pysäköidyn pakettiauton perään Jyväskylässä

Koronaohjeita päivitettiin: Hengitystieoireiden kanssa ei jatkossa saa mennä kouluun tai päiväkotiin, ellei koronaa ole suljettu pois

Fiilistele ja katso kuvat Kimolan kanavan neitsytpäivästä – jyväskyläläinen elämäntapaveneilijä Timo Mustalampi ajoi sulun läpi ensimmäisten joukossa

Klassikkoteosta ei jaeta enää koteihin – ilmoittautuminen Jyväskylän kansalaisopiston huippusuosituille syksyn kursseille alkaa pian, katso ohjeet

Suomessa kaksi uutta koronakuolemaa, kertoo THL

Äänestyksen hävinnyt ehdokas jätti valituksen – Keltinmäen aluekappalaisen valintaa käsittelee seuraavaksi hallinto-oikeus

Koulut alkavat Keski-Suomessa pääosin ensi viikon keskiviikkona – yhdessä kunnassa jo maanantaina

Pekka Katajan epäillyn murhayrityksen tutkinnanjohtaja vaihtui – ruoriin hyppää kuohuttavasta katoamistapauksesta tuttu mies

Rajavartiolaitoksen vuokra-auton räjähdystä tutkitaan Torniossa

Syyttäjän mukaan United Brotherhoodin johtajaksi epäilty mies piti väkivallalla uhkaamalla huolta siitä, että ryhmä pysyy ruodussa: "Ihmiset selkeästi jopa pelkäävät häntä"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.