Huhtasuon terveysaseman kohtalosta äänestettiin

Jyväskylä tuottaa jatkossakin terveyspalveluja Huhtasuon terveysasemalla itse, eikä lähde kilpailuttamaan palveluja ulkopuolisille tuottajille. Ulkoistamissuunnitelmat ovat herättäneet vankkaa vastustusta niin henkilöstössä kuin alueen asukkaissakin, ja perusturvalautakunta päätti äänestystuloksella säilyttää palvelutuotannon ennallaan.

Henkilöstön kanssa ehdittiin käydä jo yt-neuvottelutkin, missä pohdittiin henkilöstön asemaa mahdollisessa ulkoistuksessa. Huhtasuon palvelujen säilyttämistä kaupungin omana työnä on vaadittu niin 800 allekirjoittajan kansalaisadressissa kuin työntekijäjärjestöjenkin suulla.

Lautakunta äänesti samassa kohdassa myös Säynätsalon terveysaseman kilpailutuksesta, ja siellä palvelut ulkoistetaan. Tavoite on helpottaa lääkärille pääsyä ja kaupungin pahaa lääkäripulaa.

Kaksi äänestystä

Ensimmäisessä äänestyksessä vastakkain olivat Nico Holmbergin (vihr.) ja Heidi Rentolan (kesk.) pohjaesityksestä poikkeavat ehdotukset. Holmberg esitti, ettei sen enempää Huhtasuon kuin Säynätsalonkaan palveluja ulkoisteta. Rentola puolestaan ehdotti, että ainoastaan Säynätsalo kilpailutetaan. Holmbergin ehdotusta kannatti 5 henkilöä ja Rentolan ehdotusta 7 henkilöä.

Toisessa äänestyksessä vastakkain olivat Rentolan tekemä esitys ja toimialajohtajan pohjaesitys sekä Säynätsalon että Huhtasuon palvelujen kilpailuttamisesta.

Pohjaesitystä kannatti 3 henkilöä, Rentolan ehdotusta 8 henkilöä, yksi tyhjä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .