Huijareita liikenteessä – sotaveteraanien asialla rahastetaan

Huijarit yrittävät tehdä rahaa sotaveteraaniasialla, veteraanijärjestöistä kerrotaan. Veteraaniasian nimissä rahastetaan muun muassa erilaisten tuotteiden kautta, joilla ei ole mitään tekemistä veteraanijärjestöjen kanssa, ja jotka eivät tue järjestöjen tekemää työtä.

Ovet huijareille avasi Suomen 100-vuotisjuhlavuosi, joka houkutteli liikenteeseen tavallista enemmän yrittäjiä,

– Luulimme asian jo ratkenneen. Toisin on kuitenkin käynyt ja huijareita on yhä liikenteessä, Sotiemme Veteraanit -keräyksen varainhankinnan päällikkö Pia Mikkonen sanoo.

Hän nostaa esiin muun muassa kalenterit, joita on aggressiivisesti myyty yksityishenkilöille. Järjestöille tulee Mikkosen mukaan paljon kyselyitä ja ilmoituksia epäilyttäviksi koetuista kohteista.

– Olemme kiitollisia, että ihmiset haluavat tukea veteraaniasiaa, samoin kuin siitä, että halutaan olla varmoja siitä, että apu varmasti menee perille. Siksikin on ollut surullista huomata, kuinka häikäilemättä asian varjolla tehdään bisnestä.

Sotiemme veteraanit -tunnus takaa sen, että veteraaneja avustetaan laillisesti ja hankkeesta on sovittu veteraanijärjestöjen kanssa. Pia Mikkonen painottaa, että vain logolla varustettujen tuotteiden ja keräysten kohdalla voi olla varma, että rahat päätyvät veteraaneille. Hän kehottaa ihmisiä ottamaan yhteyttä veteraanijärjestöihin, mikäli epäilys herää.

Sotiemme Veteraanit -varainhankinnassa ovat mukana kaikki kolme veteraanijärjestöä: Sotainvalidien Veljesliitto, Suomen Sotaveteraaniliitto ja Rintamaveteraaniliitto sekä sotaleskiä edustava Kaatuneitten Omaisten Liitto.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 1 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .