Huijausviesti lähti taas kiertoon – samalla tyhjeni koko sähköposti

Viime viikolla laukaalaisen naisen nimissä lähetetty huijausviesti leviää jälleen. Maanantaina sama viesti lähti kiertoon oululaisen Janne Körkön sähköpostiosoitteesta, mutta tällä kertaa samassa yhteydessä tyhjennettiin myös uhrin sähköpostitili.

– Moni on soitellut, että olenko reissussa ja mitä tämä on. Puheluita on tullut koko ajan, pian matkalle lähtevä Körkkö kertoo.

Erityistä harmia on tuottanut se, että huijausviestin lisäksi hänen sähköpostistaan ovat kadonneet kaikki viestit - ja niiden joukossa muun muassa tulevan matkan lentoliput.

Sähköpostiosoitteista levinneissä huijausviestissä väitetään huonolla suomen kielellä, että viestin lähettäjä on ollut Lontoossa ja hänen laukkunsa on varastettu. "--Minua passin ja henkilökohtaiset siinä", viesti jatkuu.

Molempien huijauksien takana on ilmeisesti sähköpostitilien kaappaus. Huijausviesti on Körkön arvion mukaan lähtenyt hänen postistaan hyvin monelle, sillä hänen Gmail-sähköpostissaan on yli 1200 ihmisen yhteystiedot.

– Älytön sotku, on kyllä niin karu juttu. Pakko kai tästä on rikosilmoitus tehdä, salasanansa vaihtoa aikonut Körkkö manaa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .