Huippukokouksen uskotaan houkuttelevan mediaväkeä Helsinkiin – hotelleissa vielä tilaa

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ja Venäjän presidentin Vladimir Putinin tapaamisen arvioidaan tuovan kaupunkiin runsaasti kansainvälistä mediaa.

Toimitusjohtaja Laura Aalto Helsinki Marketingista kertoi, että ainakin torstaina hotelleissa oli edelleen tilaa kokouksen aikaan.

Heinäkuu on Helsingissä matkailun kannalta vilkasta aikaa, mutta Aallon mukaan huippukokouksen aikaan ei tiettävästi osu mitään isompia yleisötapahtumia.

 Helsinki Marketingilla ei vielä torstaina ollut tarkempaa arviota siitä, kuinka paljon yöpyjiä huippukokous tuo kaupunkiin.

– Helsingissä hotellisektori varmasti tekee kaikkensa, että kaikille löytyy huone Helsingistä tai lähiympäristöstä, Aalto sanoi.

Esimerkiksi netissä toimivat Booking-varaussivusto kertoi torstai-iltana, että huippukokouspäivänä 77 prosenttia sen tarjonnassa olevista majoituksista olisi varattu.

Presidentti Sauli Niinistö sanoi, ettei huipputapaamisen kustannuksista suomalaiselle veronmaksajalle ole vielä tehty laskelmia. Hänen mukaansa suurimmat kuluerät tulevat palkkauskustannuksissa.

– Täytyy muistaa, että me käytämme kymmeniä miljoonia rauhantyöhön ja siinä virrassa tämä jää kyllä aika pieneksi, Niinistö sanoi tiedotustilaisuudessa.

– Hyvä on tietysti sekin, että rahat jäävät suomalaisten palkollisten taskuihin. Taitaa olla niin, että Helsingin kaupungissa jo vähän hieroskellaan käsiä, että kuinkakohan paljon tänne virtaa väkeä. Varmasti balanssit menevät siellä tileissä parempaan asentoon. 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.