Huippuopinahjo Yhdysvalloissa kutsuu Jyväskylän Lyseon lukiosta valmistuvaa Agneetta Moisiota

Lukion vaihto-oppilasaikana USA:n etelävaltioihin ihastunut Agneetta Moisio, 20, on lukio-opintojensa loppusuoralla, ja edessä siintävät taloustieteen ja politiikan opinnot Vanderbiltin huippuyliopistossa Nashvillessa.

– Asiantuntijatehtävät suuressa, kansainvälisessä yrityksessä kiinnostavat suuresti, Moisio kuvailee tulevaisuuden haaveitaan.

Moisio opiskelee yliopiston myöntämän lukukausistipendin ja Fulbright Centerin tuen avulla. Ilman stipendiä vuosittaiset maksut voisivat nousta yli 70 000 dollariin, mutta nyt hän selviää vain pienellä rahallisella panostuksella.

– Vastapainona tulevat sitten vaatimukset koulumenestyksestä, mutta aion selvittää ne kunnialla.

Opiskelupaikkaa Moisio haki, kun sai tietää tällaisen järjestelyn olevan mahdollista.

– Tietysti lähteminen pelottaa. Oppilaat Vanderbiltissä ovat todella lahjakkaita, ja joukkoon sopiminen huolettaa.

Kunnianhimo kasvaa tehdessä, ja Moisio onkin tehnyt töitä itsensä parantamisen eteen.

– Aloin jokunen tovi sitten miettiä kaikkea tekemistäni sen kautta, kehittääkö se minua. Muun muassa kuntavaaleihin ehdolle lähteminen oli erittäin opettavainen kokemus. Siinä oppi esimerkiksi myöntämään olevansa väärässä. Globaalien ongelmien ratkaisemisessa tällaiset taidot ovat todella tärkeitä.

Itseään hän ei pidä erityislahjakkaana, vaan kovasti töitä tekevänä.

– Omien haaveiden ääneen sanominen voi pelottaa, mutta ei tarvitse olla superlahjakas niiden saavuttamiseksi. Omia puutteita voi aina kompensoida omilla vahvuuksillaan, kuuluvat Moision terveiset muille tuleville ylioppilaille.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .